Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Jari-Matti Latvala hämmästelee yhtä pätkäaikaa: ”Uskomatonta”

16.10.2021 - 8:21:00


Kauden toiseksi viimeinen MM-ralli, Katalonian asfalttiteillä tykitettävä kisa jatkuu lauantaina kärjen osalta äärimmäisen tasaisissa merkeissä. Hyundain Thierry Neuvillella on kuuden erikoiskokeen jälkeen vain 0,7 sekunnin ero Toyotan Elfyn Evansiin.

Evans takoi voiton Suomessa ja jatkoi Kataloniassa siitä, mihin Suomessa jäi. Evans oli suorastaan liekeissä perjantain kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella.

Soralla paremmin viihtyvä Evans latasi kisan avanneelle 20 kilometrin mittaiselle Vilaplanalle sellaisen pohja-ajan, joka loksautti tallipäällikkö Jari-Matti Latvalankin leuan. Evans peittosi 5,1 sekunnilla Neuvillen, jonka taidot asfaltilla tunnetaan.

- Näimme Elfynin ajavan uskomattoman ajan ensimmäisellä ek:lle. Oli hienoa nähdä hänen tuovan sellaisen vauhdin, joka hänellä oli Suomessakin, Latvala kehuu tiiminsä tiedotteessa.

Uransa kahdeksanteen maailmanmestaruuteen tukevan otteen omaa Toyotan Sebastien Ogier on kisassa kolmantena ja tallin kolmas kuljettaja Kalle Rovanperä viidentenä. Ogierin ero kärkeen on 19,4 ja vauhtiaan pätkä pätkältä löytäneellä Rovanperällä 30 sekuntia.

- Meille tiiminä on erittäin positiivista, että Seb on kolmen joukossa. Kalle teki myös hyvää työtä ilman suurempaa kokemusta näistä teistä, Latvala muistuttaa.

Katalonian MM-rallissa ajetaan lauantaina seitsemän erikoiskoetta. Niistä ensimmäinen käynnistyy klo 9.44.

Katalonian MM-rallin tilanne 6/17 ek:n jälkeen:
1. Thierry Neuville Hyundai 1.01.26,6
2. Elfyn Evans Toyotai+ 0,7
3. Sebastien Ogier Toyota + 19,4
4. Dani Sordo Hyundai + 24,8
5. Kalle Rovanperä Toyota + 38,0
6. Adrien Fourmaux Ford + 1.10,2


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!