Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Kalle Rovanperä on saamassa suomalaisen tallikaverin - Jari-Matti Latvala avasi ensi kauden kuljettajatilannetta

20.09.2021 - 13:06:00


Toyotan WRC-tallia rallin MM-sarjassa johtava Jari-Matti Latvala vahvistaa Motorsportille, että lopullinen päätös kauden 2022 kuljettajista tehdään näillä näkymin lokakuun loppuun mennessä. Kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että tallissa ajaa ensi kaudella kaksi suomalaiskuljettajaa.

Kalle Rovanperän jatko Toyotalla on kiveen hakattu ja tilanne on pitkälti vastaava myös Elfyn Evansin osalta. Jo kahdeksanteen maailmanmestaruuteen todella tukevan otteen omaava Sebastien Ogier ajaa puolestaan ensi kaudella valikoidun ohjelman Toyotalla.

Esapekka Lappi on näin ollen suurella todennäköisyydellä se kuljettaja, joka ajaa ne osakilpailut, joissa Ogier ei ole mukana. Lappi palaa keikkamielessä Toyotan WRC-auton puikkoihin jo lokakuun alussa, kun MM-pisteistä taistellaan Suomessa. Lappi voitti Suomen MM-rallin vuonna 2017 Toyotalla kilpaillessaan.

- Meidän on tehtävä se (päätös kuljettajista) luultavasti lokakuussa, Latvala kertoo.

Ja avaa samalla viimeistä täysipainoista MM-kauttaan ajavan Ogierin tilannetta.

- Mitään ei ole vielä päätetty. Hän haluaa ajaa Monte Carlon. Se on selvää. Hän on sanonut, että ei ole yhtä innokas kilpailemaan Ruotsissa, Latvala paljasti odotetusti.

- Hän on maininnut ajattelevansa neljää tai viittä rallia. Mutta nämä ovat niitä keskusteluja, joita olemme käyneet tähän mennessä. Mitään ei ole vielä päätetty, Latvala toistaa sanomaansa.

Latvala myöntää, että Lappi on vahvimmilla ensi kauden osalta, mutta vihjasi, että Toyotalla on edelleen myös muita kandidaatteja olemassa.

- Olemme tietysti arvioineet muita kuljettajia ja meillä on edelleen mahdollisuus silmäillä Esapekkaa, Latvala viittaa Suomen MM-rallin suuntaan.

- Esapekka on vahvimmassa asemassa meille ensi vuodeksi, mutta on vielä monia kuljettajia, joilla ei ole paikkaa, joten he ovat edelleen markkinoilla. Toivon todellakin, että Esapekka ajaa hyvän kisan (Suomessa). Se auttaisi tietysti päätöstämme, Latvala muotoilee.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!