Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Niclas Grönholmin loistokyyti jatkui MM-sarjassa – "Hemmetin hyvä vauhti"

19.09.2021 - 19:43:00


GRX-SET World RX Teamin Niclas Grönholm ajoi rallicrossin MM-sarjan viidennessä osakilpailussa Latviassa toiseksi. Eilisen voiton ja tänään saavutetun kakkossijan myötä Grönholm ajaa vain kuuden pisteen päässä MM-sarjan kakkossijasta.

GRX-SET World RX Teamin Niclas Grönholm ei tänään Latviassa aivan pystynyt uusimaan eilistä voittoaan. Alkuerien nopeimpana ja oman semifinaalinsa voittajana finaaliin paalupaikalta startannut suomalaiskuljettaja menetti paikkansa kärjessä ensimmäisessä mutkassa, eikä sen jälkeen hyvästä yrityksestä huolimatta pystynyt valtaamaan kärkipaikkaansa takaisin.

Kilpailun ykkönen oli lajin hallitseva maailmanmestari Johan Kristoffersson, jolle Grönholm joutui tiukan kuuden kierroksen taistelun jälkeen taipumaan alle sekunnin.

- Hemmetin hyvä vauhti meillä oli koko viikonlopun. Finaalissa jouduimme odottamaan lähtövalon vaihtumista sen verran pitkään, että autoni kytkin lämpeni ja se ei lähtökiihdytyksessä pitänyt kunnolla. Lähtöni hiukan epäonnistui sen takia ja jäin toiseksi. Nyt kävi näin, mutta olen todella tyytyväinen viikonloppumme antiin, Grönholm totesi finaaliin jälkeen.

- Meiltä hajosi ensimmäisessä alkuerässä vaihteisto ja jäimme kuudenneksi. Sen jälkeen kaksi nopeinta alkuerätulosta, semifinaaliin paalulle ja voitto, ja finaalissa toinen. Pistimme tänään kaiken peliin, ja se riitti lähes tuplavoittoon.

Lauantain MM-osakilpailua Grönholm hallitsi lähdöstä maaliin. Kolmen alkuerän jälkeen Grönholm starttasi joukon toiseksi nopeimpana semifinaaliin paalupaikalta, josta suomalaiskuljettaja ajoi selkeään voittoon. Grönholmin kauden avausvoitto ja uran neljäs MM-tasolla ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Ruutulipulla ero toiseksi ajaneeseen oli lähes viisi sekuntia.

- Viimeisen alkuerän voitto ja nopein aika siivitti lentoon. Viimeisen erävoiton ansiosta pääsin tasapisteillä semifinaalin paalupaikalle, ja sen jälkeen kaikki rullasi hienosti eteenpäin. Vähän niin kuin ketsuppipullo olisi auennut.

Kun sarjasta on ajamatta neljä MM-osakilpailua, Grönholm ajaa pisteissä neljäntenä. Ero kakkossijaan kutistui Latviassa ainoastaan kuuteen pisteeseen.

- Onhan se iso ero (23 pistettä) vieläkin kärkeen, mutta mitä tahansa voi tapahtua. Tämä viikonloppu oli minulle ja tiimillemme todella hieno. Saimme kunnon onnistumisia: alkuerävoittoja, semifinaalien ja yhden finaalin voitot. Nyt tiedämme, että teemme asioita oikein. Kisoja on jäljellä ja me aiomme tsempata loppuun asti, Grönholm lupaa.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu 9.–10. lokakuuta Belgian Spassa.

Lähde: Tiedote
Kuva: GRX


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!