Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Rallin maailmanmestaruus on katkolla Jyväskylässä

18.09.2021 - 10:38:00


Viimeistä täysipainoista MM-kauttaan ajava Toyotan Sebastien Ogier omaa todella tukevan otteen jo upean uransa kahdeksanteen titteliin. Ogier hypistelee mestaruuden osalta ensimmäistä ottelupalloa käsissään, kun kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu ajetaan 1.-3. lokakuuta Keski-Suomen äärettömän nopeilla sorateillä.

Ogierilla on plakkarissaan 180 MM-pistettä, eli 44 enemmän kuin toisena olevalla tallikaverillaan Elfyn Evansilla. Hyundain Thierry Neuville on kolmantena pistein 130. Sarjan tämän hetken tulikuumin kuljettaja, eli Toyotan Kalle Rovanperä on noussut hiillostamaan Neuvillea enää pisteen päähän.

Suomen MM-rallin jälkeen ajetaan vielä Espanjan ja Italian osakilpailut. Jaossa on siis maksimissaan vielä 90 pistettä, kun mukaan ynnätään tarjolla olevat bonukset Power Stage-erikoiskokeilta.

Ogier juhlii mestaruutta jo Jyväskylässä, jos hän pystyy takomaan 16 pistettä enemmän kuin Evans, 10 pistettä enemmän kuin Neuville ja 9 pistettä enemmän kuin Rovanperä.

Ennusmerkit ja Rovanperän viime aikojen hirmuvire - voitot Virosta ja Kreikasta, kolmossija Belgiasta - viittaavat siihen, että Ogierin juhlat saattavat hyvinkin siirtyä ja tuskinpa Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala pistäisi sitä tässä tilanteessa pahakseen.

Kylmä tosiasia on, että vain täydellinen epäonnistuminen voi enää riistää Ogierilta tällä kaudella mestaruuden. Sitä mieltä on myös Evans.

- On kohtuullista sanoa, että mestaruus on jo enemmän tai vähemmän ratkaistu, Evans muotoilee sarjan virallisilla sivuilla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!