Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Lindholm joutui keskeyttämään WRC3-luokan kärkipaikalta

27.02.2021 - 18:23:00


GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen kohtaloksi Rovaniemen MM-rallissa koitui keskeytys lauantaiaamun toisella erikoiskokeella. Suomalaiskaksikko ei pääse jatkamaan rallia Rally2-säännön turvin sunnuntaina.

Rovaniemen MM-rallissa WRC3-luokkaa avauspäivän jälkeen johtanut Emil Lindholm aloitti rallin toisen kilpailupäivän kasvattamalla johtonsa 12 sekuntiin. TGS Worldwiden tiimin ?koda Fabia R5 Evolla ajava kaksikko starttasi aamun toiselle Kaihuavaaran EK:lle (19,91 km) luottavaisena.

Noin 1,1 km EK:n lähdöstä Lindholmin jarrutus nyppylän päällä kevensi autoa oletettua enemmän, jonka seurauksena nyppylää seuranneessa vasemmalle kääntyneessä mutkassa ?kodan perä osui lumipenkkaan. Osuman seurauksena auton keula kääntyi myös vasten lumivallia ja osui tietä reunustaneeseen puuhun.

- Valitettavan lyhyeksi jäi. Olen pahoillani tiimini ja yhteistyökumppaneiden puolesta, sillä tässä meni nyt hyvät MM-pisteet hukkaan, Lindholm harmitteli tiedotteessaan.

- Kaihuavaaran EK alun kapea tieosuus oli odotettua lumisempi ja siten liukkaampi. Nyppylän yli jarrutettaessa automme perä liukui päin lumivallia. Vauhtia ei ollut mahdottomasti liikaa, mutta osuman seurauksena auton keula kääntyi myös päin vallia ja suoraa päin puuta. Juuri siinä mutkassa sattui olemaan puu penkassa kiinni, ja se osuma päätti rallimme.

Lindholm kertoo, että Skodan vauriot on TGS Worldwiden huollossa tutkittu. Tulos oli se, että Lindholm ei pysty jatkamaan Rally2-säännön avulla rallia enää sunnuntaina.

- Auton jäähdyttäjä rikkoutui, moottoritilan oikeanpuoleinen etuaisa vääntyi, kuten myös moottorin kiinnitys. Emme pysty näitä vaurioita täällä korjaamaan, joten meidän on keskeytettävä. Harmittaa, ei voi muuta sanoa, Lindholm totesi Rovaniemen huoltoalueella.

Skoda Fabia R5 Evolla ajava kaksikko kellotti Rovaniemen MM-rallissa avauspäivän molemmille erikoiskokeille luokan pohja-ajan. Rallin kokonaistilanteessa Skoda-kaksikko ajoi ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen WRC3-luokan kärkipaikalla ja rallin yleiskilpailussa sijalla 14.

Lähde: Emil Lindholmin tiedote. Kuva: Skoda


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!