Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Suomalaiskuskilla on huimat panokset Monzan MM-rallissa - panoksena mestaruus

3.12.2020 - 10:51:03


Jari Huttusella on tänään käynnistyvässä Monzan MM-rallissa panoksena WRC3-luokan maailmanmestaruus.

Kauden päätösosakilpailuun lähdettäessä puolalaisen 2B Rallyn Hyundai i20 R5:llä ajava Huttunen on luokan MM-pisteissä toisena vain kaksi pistettä Citroen-kuljettaja Marco Bulaciaa perässä.

Huttunen on tällä kaudella ajanut kolme MM-osakilpailua, joista tuloksena on kaksi luokkavoittoa ja yksi toinen sija, joten lähtökohdat kauden päätökseen ovat hyvät.

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ovat Monzan kisan alla urakoineet testitöissä, sillä he testasivat Hyundain uutta R5-autoa yhdessä maailmanmestari Ott Tänakin kanssa Italiassa. Myös viimeistä osakilpailua varten valmistauduttiin testipäivän merkeissä tutulla autolla.

- Ajoimme yhden päivän testiä ja auto tuntuu edelleen todella hyvältä. Tavoitteena on ajaa järkevä kisa ja olla lopputuloksissa Bulacian edellä ja totta kai mieli tekee myös palkintokorokkeelle. WRC3-luokan mestaruus kiinnostaa, mutta sitä, kuinka paljon sillä on uran jatkon kannalta merkitystä en osaa vielä sanoa, Huttunen kertoo.

Asfaltilla ajettava Monzan MM-ralli on uusi tuttavuus suurimmalle osalle MM-sarjan kuljettajista. Torstaina alkavassa rallissa ajetaan erikoiskokeita sekä Monzan moottoriradalla että Bergamon alueen perinteisemmillä ”metsäerikoiskokeilla”.

- Nuotituksen perusteella reitti on hyvä, mutta keli vaikuttaa haastavalta, jos lumi pysyy maassa. Sadekeli voisi sopia meille parhaiten. Hiukan etukäteen mietityttää, miten Monzan moottoriradalla ajettavat erikoiskokeet meille osuvat, mutta hyvillä mielin lähdemme matkaan. Yritämme ajaa kovaa mutta ilman turhia riskejä, se on tämän vuoden kisoissa ollut toimiva taktiikka.

Monzan MM-ralli starttaa torstaina klo 15.08 ajettavalla lyhyellä erikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina klo 13.18. Kaikkiaan rallissa on 16 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 239.

Kuva: Hyundai Motorsport


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Wayne Gretzky 60 vuotta tänään

26.1.2021 13:32:57