Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mikko Heikkilä lähtee Pohjanmaalle mitalinkiilto silmissä

23.9.2020 - 23:55:35


Rallin SM-sarjan kauden viides ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä. SM1-luokan kolmantena pistetaulukosta löytyvä Mikko Heikkilä lähtee Pohjanmaalle mielessään vain yksi tavoite, SM1-luokan pronssimitali.

Koronapandemian myötä viiden osakilpailun mittaiseksi lyhentynyt Rallin SM-sarjan kausi 2020 päättyy tulevana viikonloppuna Pohjanmaa Ralliin, jonka keskuspaikkana toimii Seinäjoella sijaitseva Hotelli Sorsanpesä.

- Ihan mahtavaa päästä taas kisaamaan, meillä on nyt kesäkaudelta muutamat hyvät kisat alla ja tunnelma on luottavainen ennen kauden viimeistä kisaa.

ASV:n tukemalla Heikkilällä on pitänyt kiirettä kilpailurintamalla. kun tuleva Pohjanmaa Ralli on jo kolmas kilpailu muutaman viikon sisään. Kesäkausi on sujunut Heikkilältä varsin mallikkaasti, sillä edellisessä Kouvolan osakilpailussa tuloksena oli SM1-luokan kolmas sija ja testimielessä pari viikkoa sitten ajetussa Länsirannikon Rallissa yleiskilpailun voitto.

- Ne kilpailut palvelivat hyvin kauden päätöstä varten ja pääsihän sitä myös testamaan todella liukkaissa olosuhteissa ajamista, kun Länsirannikon Rallissa satoi aivan kaatamalla.

Pohjanmaa Rallissa kilpailu alkaa jo perjantai-iltana, joten luvassa on myös pimeällä ajoa. Heikkilän mukaan se ei kuitenkaan muuta valmistautumista muuten kuin siten, että testata pitää myös iltamyöhäisellä.

- Käydään ajamassa torstaina yksi koko päivän ennakkotesti ja sitten odotellaan vielä illan pimenemistä, että saadaan kokeiltua lisävaloilla ajamista. Se ei mielestäni ole mitenkään ylivoimaisen vaikeaa, kun nykyvalot alkavat olemaan jo todella tehokkaita. Toki erona kauden aikaisempiin pimeällä ajettuihin kisoihin on se, että ne ajettiin lumella, joka valaisi tietä enemmän.

Pohjanmaa Rallista Heikkilällä on muistoja parin vuoden takaa, jossa tuloksena oli kaksivetoisten voitto.

- Ihan hyvät muistot sieltä, tosin reitti on nyt eri suunnassa ja samoja pätkiä ei ajeta nyt, mutta ei anneta sen haitata. Teiden luonne on kuitenkin sama, eli kovaa saa mennä.

Tavoitteeksi Heikkilä asettaa vain ja ainoastaan SM1-luokan pronssimitalin.

- Pronssi on tarjolla ja sitä lähdetään hakemaan. Antaa Emilin (pistejohtaja Lindholm) ja Teemun (pistekakkonen Asunmaa) kilpailla keskenään kirkkaimmista mitaleista ja keskitytään itse pelkästään pronssimitalin kotiin tuomiseen. Muutama kova ukko on pidettävä takana, mutta uskon vakaasti siihen, että pystymme "normipäivänä" pitämään luokan loput kilpakumppanit takana.

Kartanlukijana kauden päätöksessä Heikkilällä toimii Kouvolan SM-rallissa ensimmäistä kertaa kyydissä istunut Topi Luhtinen, joka paikkaa Latvian EM-rallissa selkäänsä loukannutta vakiokartturi Henri Arpiaista.

Lähde: Mikko Heikkilän tiedote. Kuva: Hannu Rainamo


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

La Ligassa vaihtui kärkijoukkue

25.10.2020 23:50:12