NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tommi Mäkisen tallissa saattaa muhia jättiyllätys

2.4.2020 - 09:55:38


Ralliautoilun kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier solmi tämän kauden kattavan sopimuksen Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin kanssa. Ogier kertoi jo viime kesänä ajetun Suomen MM-rallin yhteydessä, että tämä kausi tulee jäämään hänen viimeisekseen. Ogier ei pidä tuota päätöstä kuitenkaan enää yhtä ehdottomana.

Tämän vuoden MM-sarjasta on päästy ajamaan koronaviruksen kurimuksessa vain kolme osakilpailua, eli Monte Carlo, Ruotsi ja Meksiko.

Ogier nappasi Meksikossa ensimmäisen voittonsa Toyotan ratissa ja nousi sen myötä sarjan kärkeen. Seuraavasta osakilpailusta ei ole kuitenkaan varmuudella tietoa tässä tilanteessa ja kausi on jäämässä suunniteltua lyhyemmäksi. Se puolestaan jättää ajonälkää Ogierille, 36.

Ogier vihjaa Rallye-Magazin -sivustolla, että hän saattaa sittenkin jatkaa sarjassa myös kaudella 2021.

- On vielä liian aikaista. Odotetaan muutama kuukausi, Ogier jättää takaportin raolleen MM-sarjaan ja Mäkisen talliin.

Se on kuitenkin jo tässä vaiheessa täysin varmaa, että mahdollinen kausi 2021 tulee jäämään Ogierin viimeiseksi. Hän viittaa kintaalla kauden 2022 hybridiautoille.

- Rehellisesti sanottuna en pidä niitä kovinkaan kiinnostavina. Olen varma, että ei ole yhtäkään sellaista WRC-kuljettajaa, joka odottaisi niitä autoja.

Mikäli Ogier pyörtää aiemman päätöksensä, niin Mäkisen johtama Toyota jatkaisi siis myös ensi vuonna tutulla kolmikolla. Talliin täksi kaudeksi tulleet Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans solmivat Mäkisen kanssa heti kättelyssä kahden vuoden mittaiset sopimukset.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!