NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kalle Rovanperä esitti hienon arvion Suomen MM-rallista - kelpaa taatusti kotiyleisölle

25.2.2020 - 11:51:44


Ruotsin MM-rallissa upeasti kolmanneksi ajanut Kalle Rovanperä, 19, on vakuuttunut siitä, että vauhdissa löytyy räväkästi myös kotiyleisön edessä, kun Suomen MM-ralli ajetaan elokuussa Keski-Suomen sorateillä.

Ruotsi oli nopea ralli ja Jyväskylä siltä osin vielä piirun verran rajumpi. Ja se tiedetään, että Rovanperä on ensimmäiselle WRC-kaudellaan parhaimmillaan juuri sarjan nopeimmissa osakilpailuissa.

- Sain ehdottomasti lisää itseluottamusta ajamalla hyvin Ruotsin rallissa, Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin huippulahjakkuus alleviivaa Dirtfish-sivustolla.

Jyväskylän kulmilla 6.-9. elokuuta kaiken huomion keskipisteenä oleva Rovanperä ei lähde tietenkään julkisesti arvioimaan omia sijoitusmahdollisuuksiaan sen tarkemmin Suomen MM-rallissa, mutta rivien välistä on luettavissa paljon.

- Uskon, että suomalaiset kuljettajat ovat hyvässä iskussa tänä vuonna Jyväskylässä. Toivon, että voimme yhdessä nostaa Suomen liput salkoon useiden eri luokkien mitaliseremonioissa. Suomalainen 1-2-3 kuullostaa varsin hyvältä minulle, Rovanperä muotoilee.

WRC Pro2-luokan mestaruuden viime vuonna Skodan ratissa saavuttanut Rovanperä revittelee Jyväskylässä kotiyleisönsä edessä ja kotiteillään. Nyt työkaluna on siis ensimmäistä kertaa WRC-tykki, jolla haipakka on täysin toista luokkaa.

- Rallin reitti on sopinut minulle viime vuosina todella hyvin. Tietenkin tänä vuonna nopeudet ovat erilaiset ja voi viedä hetken löytää vauhti, mutta toivottavasti pääsen nopeasti hyvään rytmiin.

Suomen MM-ralli ajetaan 70-vuotisjuhlakisana. Rovanperä on ollut huumassa mukana jo vaahtosammuttimen kokoisesta.

- Odotukset ovat aina korkealla, kun puhumme Neste Rally Finlandista. Osallistuin 2000-luvulla ralliin aina katsojana, ennen kuin pystyin kilpailemaan itse. On erityisen upeaa päästä osallistumaan 70-vuotisjuhlakisaan WRC-autolla, Rovanperä hehkuttaa.

Jyväskylä saa kuitenkin vielä odottaa ja Rovanperän katseet ovat juuri nyt tiukasti Meksikossa, jossa MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan 12.-15. maaliskuuta.

Mäkisen kipparoiman Toyota-tallin asetelmat on kohdallaan Monte Carlon ja Ruotsin jälkeen. Elfyn Evans johtaa sarjaa, Sebastien Ogier on pisteissä kolmantena ja Rovanperä neljäntenä. Toyota johtaa myös valmistajien MM-sarjaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!