NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ott Tänakilta kova paljastus - pelkäsi pahinta ennen Ruotsin MM-rallia

17.2.2020 - 10:49:17


Hallitseva maailmanmestari Ott Tänak ajoi Ruotsin MM-rallissa toiseksi. Tänak paljasti taistelun tauottua, että hän ehti jo pelätä joutuvansa jäämään sivuun Ruotsista kauden avanneen Monte Carlo -rallin rajun ulosajon vuoksi.

- Toipuminen vei aika paljon aikaa. Ensimmäinen viikko oli melko tuskallinen. En ollut todellakaan varma siitä, että kuntoudunko Ruotsiin, virolainen Hyundai-kuljettaja myöntää Dirtfish-sivustolla.

Tänak kertoo, että kipu kehossa vaikutti ylivoimaiselta vielä jokunen päivä ennen Ruotsin rallia.

- Istahdin pari kertaa muutamiin paikallisiin ralliautoihin ja pyrin kiristämään vyöt. Alussa se ei ollut mahdollista. Kipuja oli koko kehossani.

Tänakille Ruotsin rallin typistäminen vain yhdeksän erikoiskokeen mittaiseksi tuli tavallaan siis kuin tilauksesta.

- En ottanut kipulääkkeitä. Työskentelin fysioterapeuttini saadaksemme stressin pois kehosta. Nyt se tuntuu jo aika hyvältä.

Tänak on kahden osakilpailun jälkeen MM-sarjassa 20 pisteellä kuudentena. M-Sportin Ford-kuljettaja Esapekka Lapilla on koossa neljä ja Toyotan Kalle Rovanperällä kymmenen pistettä enemmän.

Rovanperä räiskyy sarjassa mukavasti neljäntenä. Tallikaveri Elfyn Evans ja Hyundain Thierry Neuville pitävät piikkipaikkaa 42 pisteellä. Toyotan kolmannen kuljettajan, kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin plakkarista löytyy 37 pistettä, eli seitsemän Rovanperää enemmän.

Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli nousi Ruotsin kisan mahtimenestyksellään valmistajien sarjan kärkipaikalle pistein 73. Hyundai on toisena kymmenen pistettä pienemmällä potilla.

Kauden kolmas MM-osakilpailu ajetaan 12.-15. maaliskuuta Meksikossa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!