NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tommi Mäkinen on koonnut itsensä näköisen nipun - kuvailee kuljettajatrioaan STT:lle: ”Aika normihemmoja”

22.1.2020 - 14:20:22


Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin koko kuljettajakolmikko meni uusiksi viime kauden jälkeen. Uusi trio Sebastien Ogier-Elfyn Evans-Kalle Rovanperä saa tulikasteensa torstaina käynnistyvässä Monte Carlon MM-rallissa, johon Mäkinen usuttaa joukkonsa huojentunein mielin.

Testit ovat sujuneet mallikkaasti ja koko kolmikko on sopeutunut nopeasti uuteen ympäristöön.

- Meillä on tiimissä hyvä henki. Olimme yhdessä Japanissa vuoden alussa ja kaikki toimi jätkien kesken hemmetin hyvin. Kaikki meidän kuskit on aika normihemmoja, Mäkinen kuvailee Ogieria, Evansia ja Rovanperää STT:lle.

Monteen ilmaan paineita lähtevä Rovanperä teki WRC-debyyttinsä viime viikonvaihteena Arctic Lapland Rallyssa. Kuusinkertainen maailmanmestari Ogier veti samoihin aikoihin vielä viimeistelytestit Ranskassa.

- Tietenkin siinä on pojilla opettelemista. Varmasti kaikilla meidän kuskeilla ottaa vähän aikaa päästä uuden auton kanssa sinuiksi. Ihan mukavasti on kuitenkin jokainen päässyt testiä ajamaan, Mäkinen kertoo.

Mäkinen korosti jo viime viikolla Toyotan tiedotteessa, että Monta Carlo merkitsee Rovanperälle paineetonta opintoreissua. Mäkinen tähdensi tänään samaa STT:lle.

- Kallen ei tarvitse varsinkaan täällä Montessa ottaa yhtään paineita. Tämä on niin raju ralli. Kalle on toki nopea oppimaan, ja hän on jo näyttänyt, mihin pystyy. Maailma kuitenkin kovenee, kun tällä tasolla ajetaan voitoista. Uskon silti, että hän pääsee nopeasti auton kanssa tutuiksi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!