NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Rallikuski tekee paluun SM-sarjaan - "Fiilis on todella korkealla"

16.1.2020 - 22:02:33


Taistelu rallin suomenmestaruuksista alkaa perjantaina Rovaniemellä. SM2-luokan mestaruudesta taistelun aloittaa porvoolainen Riku Tahko, jolle tämän vuotinen Arctic Lapland Rally on uran kahdeksas.

Suomalainen moottoriurheilukausi käynnistyy viimeistään perjantaina, kun perinteinen Arctic Lapland Rally näkee alkunsa. WRC- ja Formula 1 -tähtiä kuhiseva ralli saa myös paluumuuttajan, kun Riku Tahko lähtee jahtaamaan mitaleja kauden 2020 Ralli SM -sarjassa. Kuljettajat ovat käyttäneet alkuviikon tutustuakseen viikonloppuna käytettäviin erikoiskokeisiin. Huolimatta talven viivästymisestä eteläisemmissä osissa Suomea, Rovaniemellä lunta on tarjolla.

- Ralli vaikuttaa kyllä hienolta. Vaikka kelit ovat käyneet välillä plussan puolella, lunta on paljon. Jotkut mutkat tuntuu jopa vähän hitaammilta penkkojen vuoksi, mutta tien pohjat ovat priimakunnossa, kertoo Riku Tahko innokkaana.

Riku Tahko osallistui kauden viimeiseen SM-ralliin viime syksynä. Nyt haaste on kuitenkin erilainen, kun edessä on kokonainen kausi ja panoksena mitalit.

- Fiilis on todella korkealla. Pari viime vuotta tätä kaikkea rallissa on kaivannut. Pitkäjänteistä tekemistä, nuotitusta ja sen sellaista on ollut ikävä. Vireystila on ollut hyvä tehdä tätä. Tässä, kuten viimeisessäkin kisassa täytyy muistaa, että pisteitä on kerättävä mahdollisimman paljon. Kuitenkin, jos ei ensimmäisenä päivänä ihan kärkeen päästä, niin lauantaina viimeistään pitää kärjen vauhdissa olla.

Arctic Lapland Rally on perinteisesti kauden pisin SM-ralli. Rallin luonteeseen kuuluu pitkät ja haastavat erikoiskokeet, mutta numerolla 16 kilpaileva Tahko on ralliin valmis.

- Vanhoja nuotteja emme pystyneet käyttämään lainkaan vaan teimme kaikille erikoiskokeille uudet nuotit jotka tuntuivat hyvältä. Nuotitusjakson työskentely tuntui muutenkin toimivalta, kertoo Riku Tahko yhteistyöstään kartanlukija Markus Soinisen kanssa.

Arctic Lapland Rallyn 201,73 erikoiskoekilometriä sisältävälle reitille autot lähtevät perjantaina kello 12 Lordiaukiolta. Rallin maaliin, samaiselle aukiolle kilpailijat saapuvat lauantaina kello 19.20.

Lähde: Tiedote
Kuva: Tomi Hänninen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!