FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Esapekka Lapilla on valttikortti hihassaan Espanjan MM-rallissa

23.10.2019 - 15:24:45


Rallin MM-sarjan viimeinen Euroopan osakilpailu ajetaan Espanjassa tulevana viikonloppuna. Kataloniassa soralla sekä asfaltilla ajettavassa kilpailussa nähdään peräti kuusi suomalaista.

WRC-luokassa nähdään totutusti Citroenin Esapekka Lappi, M-Sport Fordin Teemu Suninen ja Toyotan Jari-Matti Latvala.

WRC2 Pro -luokan mestaruuden varmistanut Skodan Kalle Rovanperä ajaa näillä näkymin kauden viimeisen kilpailunsa. WRC2 -luokassa nähdään myös Volkswagenilla Ralli SM-pronssille ajanut vuoden 2017 Flying Finn Future Star Emil Lindholm.

RC3-luokassa on mukana Citroenilla MM-rallidebyytin tekevä Mika Karppanen, joka juhlii kilpailussa kolme vuosikymmentä kestänyttä ralliautoilu-uraansa sekä 50-vuotissyntymäpäivää.

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak lähtee pistejohdossa kauden toiseksi viimeiseen MM-ralliin. Tänakille riittää se, että hän saa kaksi pistettä enemmän kuin sarjassa toisena oleva, kuusi edellistä mestaruutta voittanut ranskalainen Sebastien Ogier.

Kolmantena oleva belgialainen Thierry Neuville tarvitsee muiden epäonnen lisäksi käytännössä voiton pitääkseen elossa mestaruushaaveensa.

Lappi on MM-pisteissä kahdeksantena.

- Tykkään, että ajetaan eri pinnoilla, vaikka se iso haaste onkin. Lauantaiaamu on erityisen haasteellinen, kun vaihdetaan soralta asfaltille ja heti ensimmäisestä mutkasta vauhdin täytyy olla kohdallaan. Olisi hyvä, jos perjantaina olisi kuivaa, jotta voisin hyödyntää lähtöpaikkani takana. Erityisesti siksi, että olemme olleet nopeita soralla viime aikoina.

Lapilla on myös eräänlainen valttikortti hihassaan Kataloniassa. - Rakastan tämän rallin asfalttierikoiskokeita. Tiet ovat nopeita, jouheita ja paikoin todella nopeita. Lisäksi ne pysyvät puhtaina, jos ei sada. Asfalttierikoiskokeet täällä ovat niitä, jotka muistuttavat aikaisemmasta rata-ajotaustasta. Meidän pitäisi olla nopeampia kuin aiemmissa asfalttikisoissa. Löysimme testeissä uusia juttuja autoomme. Pitää kuitenkin odottaa ensimmäiset pätkäajat, että näemme missä mennään.

Kuljettajien MM-pisteet 12/14:
1. Ott Tänak (EST) 240
2. Sebastien Ogier (FRA) 212
3. Thierry Neuville (BEL) 199
4. Andreas Mikkelsen (NOR) 102
5. Kris Meeke (GBR) 98
6. Elfyn Evans (GBR) 90
7. Jari-Matti Latvala (FIN) 84
8. Esapekka Lappi (FIN) 83
9. Teemu Suninen (FIN) 83
10. Dani Sordo (ESP) 72

Valmistajien MM-pisteet 12/14:
1. Hyundai Shell Mobis WRT 340
2. Toyota Gazoo Racing WRT 332
3. Citroen Total WRT 278
4. M-Sport Ford WRT 200


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!