FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jari-Matti Latvala jättää kohun taakseen: ”Olen erittäin motivoitunut”

19.10.2019 - 11:33:15


Kohujen keskellä viime aikoina ollut Jari-Matti Latvala pääsee keskittymään ensi viikolla ammatillisesti jälleen siihen olennaiseen, kun rallin MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Espanjassa.

- Olen erittäin motivoinut, Latvala julistaa Toyota-tallin tiedotteessa.

Kataloniassa ajettava ralli jäänee samalla Latvalan toiseksi viimeiseksi Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin kisakuljettajana. Latvala tietää tasan tarkkaan, mitä häneltä juuri nyt odotetaan.

- Odotan innolla paluuta autoon ja taistelua parhaasta mahdollisesta tuloksesta, kun pyrimme voittamaan jälleen valmistajien mestaruuden.

Toyotan Ott Tänakille tarjoutuu Espanjassa tilaisuus ratkaista henkilökohtainen mestaruus edukseen.

Valmistajien mestaruus sinetöityy kuitenkin takuuvarmasti vasta kauden marraskuun puolivälin tuntumassa päättävässä Australian rallissa. Hyundailla on Espanjaan tultaessa kahden pisteen etu puolellaan toisena olevaan Toyotaan. Kolmantena kiitävä Citroen on jäänyt Toyotasta jo 54 pistettä.

Espanja on kauden ainoa kisa, jossa ajetaan soralla ja asfaltilla. Perjantaina tykitetään soralla ja lauantaina sekä sunnuntaina paikoittain laveillakin asfalttiteillä.

- Soran ja asfaltin yhdistelmä Espanjassa on jotain, josta olen aina pitänyt. Sorapätkät ovat jouhevia, mutta myös todella liukkaita. Asfalttitiet ovat parhaita, mitä meillä sarjassa on: tosi jouhevia ja nopeita, Latvala luonnehtii tulevaa työmaataan.

Tallipäällikkö Mäkinen totesi viimeksi ajetun Walesin rallin jälkeen, että kauden kaksi viimeistä kisaa ovat luonteeltaan sellaisia, joissa heidän autonsa on vahvoilla. Latvala liikkuu täysin samoilla linjoilla.

- Ajoin viime viikolla testit Espanjassa ja minulla oli tosi hyvä fiilis autoon.

Latvala on 12 osakilpailun jälkeen sarjan parhaana suomalaiskuljettajana seitsemäntenä. Tilanne on todella tiukka suomalaisten välillä: Latvalla on koossa 84 MM-pistettä, eli vain yksi enemmän kuin Citroenin Esapekka Lapilla ja M-Sportin Fordilla kilpailevalla Teemu Sunisella.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!