NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Rallikuski oli jo lyödä hanskat tiskiin - päätti kauden lopulta komeaan voittoon

12.10.2019 - 20:04:21


Rallin Suomen Juniorimestaruussarja saatiin kauden 2019 osalta päätökseen Naantalin XLIII Rantarallissa lauantaina. Yleiskilpailun nopeinta vauhtia piti Raision UA:n Jere Ämmälä, joka voitti toiseksi tulleen Rovaniemen UA:n Mikko Hastin 11,9 sekunnilla. Kolmanneksi ajoi Toivakan Autourheilukerhon Kristian Nieminen jääden kärjestä reilut puoli minuuttia.

Ämmälä oli tietenkin mielissään yleiskilpailun voitosta.

- Tosi hyvä päivä, kaikki toimi. Tuntuu tosi hienolta, että pystyttiin ajamaan nyt yleiskilpailun voitosta, kun kaudelle on mahtunut kaikenlaisia haasteita aiemmin tänä vuonna, Ämmälä totesi kisan maalissa.

Ennen kisapäivää Ämmälän ja kartturi Matias Peipon osallistuminen oli kaikkea muuta kuin selvää.

- Alkuviikosta oli auton kanssa harmia. Torstain ja perjantain välinen yö väännettiin vehkeiden kanssa, kun oli sähkövika, mutta ei millään sitä löydetty. 20 tuntia sitä putkeen etsittiin ja minä olin jo parikin kertaa luovuttamassa, mutta huollon kaverit tsemppasivat ja jatkettiin etsimistä. Lopulta se sitten löytyi pienellä tuurilla ja päästiin kisaan, joka vielä päättyi voittoon, Ämmälä huokaisi erittäin tyytyväisenä.

Kuopion UA:n Jyri Räsänen oli sinetöinyt RSJM-sarjan suomenmestaruuden jo ennen Naantalin osakilpailua, mutta paukutti silti RSJM 1 -luokkavoittoon. Samalla Räsänen sai neljän voiton suoran, kun viidestä kilpailusta huonoin lasketaan loppupisteissä pois.

- Mestaruuskausi päättyi mielekkäästi. Ajettiin hyvää vauhtia, mutta viimeinen rutistus jätettiin pois. Hyvinhän se sitten riitti, joskin tiukkaahan tuossa vielä tuli, Räsänen totesi viitaten Peetu Viljamaahan, joka jäi luokkavoitosta vain 0,9 sekuntia.

Nuorten SM -luokan nopein Naantalissa oli 17-vuotias Niklas Heino (Kouvolan Seudun Autourheilijat). Heino jätti toiseksi tulleen Verneri Säisän (IisUA) 5,0 sekunnin päähän ja kolmanneksi tulleen Toni Herrasen (KR-TEAM RY) reilun 10 sekunnin päähän.

- Koko päivän sai täysiä ajaa. Ensimmäistä kertaa saatiin sarjakisaan kova ja puhdas ajo, mihin olen tyytyväinen. Kokonaisuudessaan kausi on mennyt vähän kaksijakoisesti, sillä toisaalta meillä taitaa olla pohja-aikoja jopa eniten, mutta sitten taas on ollut muita haasteita kauden aikana. Ensi kaudelle on rahoitus vielä auki, mutta tarkoitus olisi ajaa Ralli SM -sarjan SM4-luokkaa, kun siitä tulee V1600-autojen luokka, Heino kertoi maalissa.

Suomen mestaruuteen ajanut Miko Kiminki (LapinlAU) sijoittui XLII Rantarallissa luokkansa kuudenneksi, mutta se oli tarkoin hiottu tavoite.

- Päivä lähti käyntiin ehkä liiankin varovaisesti. Nostettiin sitten vauhtia hieman, mutta ei otettu mitään isoja riskejä. Tiedettiin, että kuudes sija riittää mestaruuteen ja se saavutettiin. Kaikki meni suunnitelmien mukaan ja mestaruus tuntuu tietysti tosi hienolta, 17-vuotias Kiminki iloitsi.

Myös Kimingin on tarkoitus ajaa ensi vuonna rallin SM-sarjan SM4-luokassa.

Naisten Cupin luokkavoittoon ja samalla mestaruuteen ajoi Töysän Elina Valtaala. Luokan toinen kilpailija Jonna Valme joutui keskeyttämään kisan tekniseen vikaan.

- Vähän tietysti harmittaa, olisi ollut kivempaa jos voitto ja mestaruus olisivat ajamalla tulleet. Päivän alussa oli hieman alkukankeutta, mutta sitten siitä lämmettiin, Valtaala kommentoi.

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, tiistain tulokset

22.1.2020 07:15:16