NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jarmo Lehtinen nuortui 20 vuotta yhdessä päivässä

13.6.2019 - 15:41:45


Teemu Suninen lähtee korkein tavoittein uuden kartanlukijansa kanssa Sardinian MM-ralliin. Loppukauden nuotteja vieressä lukee erittäin kokenut Jarmo Lehtinen.

Tapahtumat rallin MM-sarjassa ovat nopeita - niin erikoiskokeilla kuin niiden ulkopuolellakin. Tämän tietää varsin hyvin Ford-kuljettaja Teemu Suninen, joka vaihtoi monen yllätykseksi kartanlukijaa kauden lyhyimmällä, kisojen välisellä tauolla.

Alkukauden kartanlukijana työskennellyt Marko Salminen vaihtui pikavauhtia tehtävään palkattuun Jarmo Lehtiseen, joka on voittanut omalla urallaan 15 osakilpailua Mikko Hirvosen vierellä, sekä saavuttanut kuusi eriväristä MM-mitalia.

- Marko luki nuotit hyvin, mutta kokemus on kokemusta. Käytimme ennen tätä rallia kaiken yhteisen ajan yhteistyön hiomiseen; nuottitreeneihin ja videoihin. Ainahan siinä silti pieni jännitys on lähteä kilpailuun uuden kaverin kanssa. Jarmolla on paljon kokemusta, ja hän osaa hommat. Katsotaan sitten rallissa, miten totun hänen ääneensä, ja miten rytmittämiset luonnistuvat, Suninen aprikoi.

Sardinian helteessä Suninen paahtaa jo neljättä kertaa. Vaikka kartanlukija Lehtisen, 50, edellisestä, WRC-autossa istutusta rallista on aikaa jo viisi vuotta, on orimattilalaisen into työtään kohtaan vähintään nuorempien kollegoiden tasolla.

- Rallissa sitten todella näemme, kuinka isosta muutoksesta on kyse. Markon kanssa meni yhteistyön opettelemisessa selkeästi useampi ralli. Jarmo oli omalla kokemuksellaan apuna jo nuotitusvaiheessa. En olekaan ennen nähnyt kenenkään nuortuvan 20 vuotta yhdessä päivässä.

Kaksi viikkoa sitten ajetussa Portugalin osakilpailussa Suninen taisteli jopa kakkossijasta ennen teknisiin murheisiin ajautumistaan. Sardiniassa tarkoitus on pitää kilpailukykyistä vauhtia heti alkumetreiltä.

- Jos pääsisin lähelle samaa vauhtia kuin Portugalissa oli parhaimmillaan. Toivotaan, että kisamme kulkee nyt ilman ongelmia, ja saamme ajettua hyvän sijoituksen. Kysymysmerkkejä on ilmassa, joten perjantaina vasta nähdään vauhtimme.

Kuva: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!