NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Mahtava tilaisuus” - Esapekka Lapilla on nyt huippupaikka iskeä

10.6.2019 - 22:49:55


Esapekka Lappi ajoi viime vuonna Toyotalla kolmanneksi Sardinian MM-rallissa. Tulevana viikonvaihteena hänellä on onnistuessaan jälleen kaikki valttikortit käsissään samalla estradilla vuorostaan Citroenin ratissa. Odotukset ovat kovat, mutta niin ovat paineetkin. Lapin kausi ei ole sujunut toivotulla tavalla ja nyt on näytön paikka.

- Esapekalla on mahtava tilaisuus, koska hänellä on otollinen lähtöpaikka rallin avauspäivään, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar tähdentää tiedotteessa.

Budar antaa rivien välistä ymmärtää, että Lapilta jo suoranaisesti vaaditaan onnistumista Sardiniassa.

Lappi on seitsemän osakilpailun jälkeen sarjassa kymmenentenä. Sardinian soralle hän ampaisee yhdeksäntenä autoa. Latu on siinä vaiheessa lanattu hyökkäysvalmiuteen.

Lapin osalta edellinen kisa päättyi Portugalissa harmittavaan keskeytykseen. Lapin mukaan opiksi on otettu.

- Opimme paljon Portugalista. Sardinia on kuitenkin ralli, jossa et voi puskea koko ajan. Ei varsinkaan siinä vaiheessa, kun erikoiskokeita ajetaan toiseen kertaan. Autosta on pidettä huolta ja tarkkailtava irtokiviä, Lappi alleviivaa.

Sardinian kisan vaativuutta lisää mahdollinen paahtava helle. Sadetta ei ole näillä näkymin luvassa viime vuoden malliin. Lappi saa sysätä siitä huolimatta jäitä kypärään.

- Lähdemme kisaan yhdeksäntenä autona ja meille pitäisi olla siitä ehdottomasti hyötyä. Se on meistä kiinni, mitä saamme siitä irti. Jos pidämme samaa vauhtia yllä kuin Portugalissa ja emme tee virheitä kolmen päivän aikana, niin meidän pitäisi saada hyvä tulos aikaan. Haluan ehdottomasti ajaa tasaisen hyvän kisan. Se on tavoitteeni Sardiniaan, Lappi linjaa sijoitustavoitteista hiiskumatta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!