NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Teemu Suninen lähtee Argentiinan ralliin kovat piipussa

25.4.2019 - 21:03:27


Kauden viides MM-ralli vie kilpailijat kauaksi Euroopasta, kun Argentiinan osakilpailun pisteet jaetaan maanosan syksyssä. Olosuhteet näyttivät tällä kertaa varsin haastavilta, sillä sateet ovat huuhtoneet tien pinnan irtosorattomaksi ja mutaiseksi.

Teemu Suniselle kyse on vasta toisesta osallistumiskerrasta Argentiinan ralliin. Valmistautuminen kilpailuun tapahtui kanssakilpailijoiden tavoin Euroopassa, sillä paikan päällä testaamista ei WRC-autoilla kilpaileville tiimeille sallita.

- Tiimi vähän säästi testipäiviä tämän rallin kohdalla, jotta voimme sitten testata isommin muita ralleja varten. Mutta meidänkin ennakkotestissä satoi, ja niin on näyttänyt täälläkin satavan.

Taivaalle katsomalla saattoi vielä torstaiaamun testierikoiskokeen aikanakin todeta kelin olevan varsin syksyinen, kuten eteläisen pallonpuoliskon syksyltä saattaa olettaa. Erikoiskokeet ovat kautta linjan paksun mudan peitossa, eikä lähtöpaikan suomaa etua tule juuri kärkiautoillekaan.

- Tiet ovat nopeita, ja uraistakin osuutta on. Iso myrsky on tehnyt sen, että täältä on tietä huuhtoutunut paljon pois, ja vain kallio ja kivet ovat jääneet pintaan. Jos valita saisi, niin puhdas ja kuiva ralli sopisi minulle parhaiten, mutta kelille emme mahda mitään. Mennään niillä eväillä mitä on.

Suninen ja kartanlukija Marko Salminen valmistautuvat olemaan vähintään yhtä hyvässä vauhdissa kuin kuukautta aiemmin ajetussa Korsikan asfalttirallissa.

- Tähän ralliin sopisi sellainen Korsikaa vastaava lähestymistapa; viides, kuudes sija voisi olla suhteellisen hyvä tulos täältä, Suninen summailee.

Argentiinan MM-ralli alkaa tänään perjantain vastaisena yönä klo 1.08 alkavalla EK1:llä.

Lähde: Tiedote
Kuva: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!