NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jari-Matti Latvalalla on nyt näytön paikka - enää ei ole varaa olla Toyotan heikoin lenkki

19.4.2019 - 14:06:51


Rallin MM-sarja jatkuu tiivistempoisella Etelä-Amerikan kiertueella Argentiinassa ja Chilessä, joissa pisteistä taistellaan kahden viikon välein. Jari-Matti Latvalan osalta alkukausi on sujunut mollivoittoisesti. Latvala tietää ja tuntee, että Etelä-Amerikassa on vihdoin onnistuttava.

Latvalan plakkarista löytyy Monte Carlon, Ruotsin, Meksikon ja Korsikan osakilpailujen jälkeen vasta 13 pistettä, jotka oikeuttavat sarjassa yhdeksänteen sijaan. Saldo on siis tuntuvasti laihempi, mitä lähdettiin hakemaan.

Latvala on ollut pisteiden valossa Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tiimin heikoin lenkki. Ott Tänak on sarjassa kolmantena 77 ja Kris Meeke viidentenä 42 pisteellä.

- Motivaationi on nyt erittäin korkealla ja odotan olevani taistelussa mukana näissä kahdessa seuraavassa kisassa, Latvala julistaa tiiminsä sivuilla viikkoa ennen Argentiinan rallia.

Latvalan mukaan Argentiina tarjoilee upean näytön paikan.

- Argentiinan ralli on yksi sarjan mahtavimmista osakilpailuista. Siellä on paljon tunnetta ja katsojia. Erikoiskokeet ovat hienoja. Suurin haaste on se, että kivikkoiset tiet menevät aika karuun kuntoon toisella ajokerralla.

Chilessä onkin sitten vuorostaan luvassa vähemmän röykkyistä tykitystä.

- Chile ei ole yhtä raju. Siellä ei ole kiviä ja jotkut erikoiskokeet muistuttavat minua Britannian rallin kuivista metsäpätkistä.

Hyundain Thierry Neuville nousi Korsikan ”10 000 mutkan” asfalttirallissa MM-kärkeen pistein 82. Citroenin Sebastien Ogier hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä.

Ogierin tallikaveri Esapekka Lappi on suomalaiskuljettajista sarjassa korkeimmalla, eli kuudennella sijalla pistein 26. Fordin Teemu Suninen on kymmenes ja enää pisteen päässä Latvalasta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!