NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kouvolan SM O.K. Auto-ralliin 123 osallistujaa - Henri Hokkala aloittaa kautensa

12.2.2019 - 13:35:09


Ralli SM -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna 15.-16.2. Kouvolassa SM O.K. Auto-rallilla. Kauden toisessa osakilpailussa kilpailukautensa avaa viime kauden Flying Finn Future Star -palkinnon ja Neste Ralliin osallistumispaketin voittanut tikkakoskelainen Henri Hokkala. Ralli SM -sarjan lisäksi Kouvola on myös Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan osakilpailu.

Kausi 2018 oli Hokkalalle hänen ensimmäinen täysi kautensa Ralli SM -sarjassa. Alusta saakka hyviä ja nopeita otteita esittänyt Flying Finn Academyn 24-vuotias rallivalmennettava kruunasi vahvan alkukauden voittaessaan kesän toisen SM-osakilpailun Pohjanmaalla. Pohjanmaan kisan jälkeen Hokkala valittiin testien perusteella myös Flying Finn Future Stariksi osallistumaan Neste Ralliin.

- Itseluottamukselle valinta oli totta kai iso juttu. Kauden alussa tavoittelimme tuota palkintoa ja onnistuimme sen saavuttamaan. Projektina MM-kisan rakentaminen oli vaativa tiukkoine aikatauluineen. Mutta kaiken kaikkiaan hieno kokemus se oli, Hokkala muistelee SM-rallin tiedotteessa.

Rallin arvaamaton luonne näytti nurjemman puolensa Hokkalalle loppukaudella

Neste Ralli ja loppukausi SM-sarjassa eivät kuitenkaan sujuneet aivan suunnitelmien mukaan, joskin myös tavoitteet oli asetettu korkealle.

Suomen MM-rallissakin vauhti oli kohdillaan, mutta taival päättyi ensimmäisenä ajopäivänä ulosajoon. Loppukauden kaksi SM-rallia tuottivat kilpailuhenkiselle Hokkalalle pettymykset ulosajojen pilattua suorituksen sekä Sastamalan ja Huittisten että Turun ja Salon osakilpailussa.

- Vaikka kauden viimeiset kisat päätyivät keskeytykseen, voidaan kuitenkin puhua ihan kelpo kaudesta. Viimeisissä kisoissa sattui ja tapahtui, mutta meillä oli niihin kisoihin vain yksi tavoite: voittaa. Silloin virheitä voi sattua. Turussa esimerkiksi ulosajo avauserikoiskokeella oli minun vikani. Ajoin liian lujaa eikä auto enää kääntynyt millään, nuori tikkakoskelainen myöntää.

Viime kauden pettymykset ovat kuitenkin taakse jäänyttä elämää ja Hokkalan työ ralliammattilaisuuden eteen on jatkunut tavoitteellisena. Kauden ensimmäisessä Ralli SM -osakilpailussa, Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa, Hokkalaa ei nähty, mutta Kouvolassa mies on viivalla tutulla Peugeotin ralliautolla.

- Kouvolan SM-ralli on hyvään aikaan, sillä ehdimme ottaa tuntumaa ajamiseen. Viikonloppuna saimme ensimmäiset kilpailukilometrit tälle kaudelle Peurunka-rallista ja Kouvolaan lähdemme keräämään kisatuntumaa. Kouvolan jälkeen sitten katsotaan, miten kausi jatkuu. Ajohaluja on paljon ja tavoitteena on päästä ajamaan jotain sarjaa Suomessa tai ulkomailla.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu myös Kouvolassa

Kouvolan SM O.K. Auto -rallissa ajetaan Ralli SM -sarjan lisäksi Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan pisteistä. RSJM-sarjan autokunnat ovat kilpailussa mukana toisena ajopäivänä lauantaina. Iisalmessa ajetun avausosakilpailun jälkeen sarjajohdossa Kouvolaan lähtee Kuopion Urheiluautoilijoita edustava Jyri Räsänen.

- Hyvillä mietteillä lähdetään Kouvolaan. Ihan mielenkiinnolla odotan, että minkälaiset tiet siellä on. Tarkoitus on ajaa varma suoritus ja sijottua lopputuloksissa hyvin, Räsänen ennakoi.

Räsäsellä on Kouvolan teistä aiempaakin kokemusta viime vuodelta, tosin silloin ralli ajettiin kesällä ja 27-vuotias suonenjokelainen istui kartturin paikalla.

- Viime vuonna tosiaan oltiin Kouvolassa, mutta istuin silloin Niko Aholan kartturina. Luin Nikolle muutamassa rallissa nuottia siinä kauden aikana, mutta muuten on tullut oltua enemmän itse kuskina esimerkiksi SM-rallisprinteissä ja tässä RSJM-sarjassa, Räsänen avaa kilpailutaustaansa. Kouvolasta Räsänen odottaa kovaa kamppailua.

- Kaiken pitäisi meillä olla kunnossa tulevaan viikonloppuun. Mitään ei varmasti saa tästäkään rallista ilmaiseksi, vaan kovaa pitää mennä. Taistelu on tosi tasaväkistä ja moni varmasti haluaa menestyä, Räsänen pohtii.

Lähde: SM-rallin tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!