NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suninen hakee räväkkää alkua Monte Carlon ralliin – "Siellä voi tulla heti isoja eroja"

24.1.2019 - 14:38:12


Teemu Suninen lähtee uransa ensimmäiseen, täyteen 14 osakilpailun rallikauteen odottavin mielin. Alla on tutusti Ford Fiesta WRC, mutta vieressä istuu uusi kartanlukija Marko Salminen. MM-rallikausi alkaa tänään Monte Carlossa.

Kolmen päivän ennakkotutustumisjakso sujui kaksikolta suunnitelmien mukaan. Yhteistyö osui heti kohdilleen, ja haastava rallireitti tuli kirjattua nuottivihkoon senttimetrien tarkkuudella.

Vielä torstaiaamupäivänä keli kisakaupunki Gapin ympäristössä oli aurinkoinen ja kaunis. Pimeän laskeuduttua myös lämpötila laskee, joten torstai-illan kaksi ensimmäistä erikoiskoetta voivat olla varsin yllätyksellisessä kunnossa.

- Pääosin reitti oli nuotituksessa kuivaa, mutta eilen tuli yllättäen lunta. Täällä keli vaihtelee niin nopeasti, ettei vielä voi tietää sitä, millainen sää illan erikoiskokeilla on, Suninen tuumailee tiedotteessaan.

Aamun testierikoiskokeella Suninen etsi oikeanlaista luottamusta tekemiseensä, ja löysikin sen.

- Autoon oli heti aamun testissä hyvä tuntuma. Oli tärkeää olla välittömästi alueella, vaikka rallissa joutuukin varmasti pieniä kompromisseja tekemään. Kun lunta, jäätä ja kuivaa asfalttia on sekaisin, ei auto voi olla täydellinen jokaisella osa-alueella.

Vaikka kyse on pitkästä rallista, on Sunisen aikomus aloittaa räväkästi, ja pysyä tiukassa taisteluasemassa kilpakumppaneihinsa nähden.

- Ilta on tärkeä, kun ajettavana on 40 kilometriä erikoiskokeita pimeässä. Siellä voi tulla heti isoja eroja, mutta toivottavasti se ei koidu omaksi kohtaloksi.

Rallin ensimmäinen erikoiskoe alkaa tänään torstaina klo 20.38 Suomen aikaa.

Lähde: Teemu Sunisen tiedote

Kuva: M-Sport


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!