NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Turkin MM-rallin suomalaissaldo: Latvala toinen, Suninen neljäs!

16.9.2018 - 16:28:03


Rajuissa olosuhteissa ajettu Turkin MM-ralli sai onnellisen päätöksen, kun Jari-Matti Latvala ajoi Toyotallaan peräti kisan kakkoseksi ja Teemu Suninenkin onnistui neljännen sijan arvoisesti.

Kuuma ja kivikkoinen ralli oli juuri niin paha, kuin ennakkoon osattiin pelätä. Kilpailijoita hiipui reitille yksi toisensa jälkeen. Vain vahvimmat ja etevimmät porskuttivat eteenpäin.

Toyota-kuljettaja Latvalalle kuluva kausi on ollut todellista tervanjuontia, mutta Turkissa onnisti. Latvala ei virheisiin sortunut, vaan toi autoaan varmuudella ja kokemuksella läpi erikoiskokeiden, joilla yllätyksiä riitti.

Ilman rengasrikkoja ajamaan päässyt Latvala oli sinut tilanteen kanssa, vaikka tiesikin, mitä tuloslistalla lähellä vaaninut tallikaveri tarkoitti käytännössä. Ott Tänakin parempi tilanne MM-kamppailussa oli yhtä kuin sanaton tallimääräys.

Latvala tiesi ilman keskustelua tallipäällikkö Tommi Mäkisen kanssa oman roolinsa. Virolainen saisi sunnuntaina ajaa kuten haluaa, ja Latvala toisi autonsa ammattimiehen varmuudella toiseksi. Juuri näin myös tapahtui.

Eroa kaksikon välille jäi lopulta 22,3 sekuntia.

- Olen tyytyväinen. Kisa oli yksi rajuimpia, joita sarjassa on ajettu vuosiin. Kaksoisvoitto näissä olosuhteissa oli huippujuttu, joka tarkoittaa myös sitä, että nyt saamme yrittää täysillä merkkimestaruuden voittamista Toyotalle kolmessa viimeisessä rallissa, Latvala jutteli.

Toinen suomalainen Turkin MM-rallin maalissa oli Teemu Suninen. Ensimmäistä kauttaan Fordin WRC-auton ratissa ajava suomalainen oli olosuhteista ihmeissään, mutta keskittyi käsillä olevaan ralliin huolella, ja toi autonsa ruutulipulle rallin neljäntenä.

Sunisella eroa rallin kärkeen kertyi 4.10,9 minuuttia.

- Tosi hyvä tulos, ei siinä mitään. Ajoimme koko rallin sen mukaan, että tuomme automme läpi erikoiskokeiden, kisan maaliin asti. Se tarkoitti välillä sitä, että ajamiseen piti jättää sellainen pieni vara, ettei mitään tapahtuisi. Eikä meillä kyllä ongelmia ollutkaan. Edes yhtään rengasta emme joutuneet vaihtamaan, myhäili Suninen.

Teksti: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leijona hakee ravanssia Dynamosta

19.4.2019 12:10:55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

19.4.2019 07:30:49