NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Latvala Turkin MM-rallin neljäntenä, Suninen väläytteli vauhtivarojaan

14.9.2018 - 19:36:26


Jari-Matti Latvala on Turkin MM-rallin avauspäivän kilpailun neljäntenä. Edelle on ennättänyt muutama sarjan kovanaama, joita vastaan Latvala aikoo taistella rajusti myös lauantain erikoiskokeilla.

Perjantain kuusi erikoiskoetta olivat todellinen haaste jokaiselle. Autot valittivat, mutta miehet tekivät työnsä mukisematta. Kilvanajo rallin MM-sarjan rajuimmissa olosuhteissa ei ole heikkohermoisten hommaa.

Latvala ei Toyotaansa säälinyt, sillä puolentoista vuoden pituinen voitoton kausi olisi hienoa päättää täysiosumaan juuri Turkissa. Latvalan ero kärkeen on 16,3 sekuntia.

- Kyllähän tiet ovat täällä sellaisia, että tuntuu aika rajulta ajaa erikoiskokeita, joilla kiviä on todella paljon. Kovimmat haastajat pääsivät tänään vähän karkuun, mutta huomenna on vähän helpompia erikoiskokeita luvassa. Koetetaan silloin laittaa heille kampoihin.

Esapekka Lapille päivä oli nousujohteinen. Naarajärveläinen koki jonkinlaisen onnistumisen tunteen iltapäivän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen säädettyään autoaan paremmin rallireitille sopivaksi.

Lapin sijoitus perjantain jälkeen on seitsemäs. Eroa kisaan johtavaan Thierry Neuvilleen on 36,3 sekuntia.

- Aamulla se pitkä erikoiskoe tuntui huonolta. Muutimme autoa, mutta ne säädöt menivätkin vikasuuntaan. Palasin takaisin aiempaan ja sitten pitoa tuntui taas olevan. Vauhti oli iltapäivästä hyvää, joten uskoisin meidän huomenna ehtivän vauhdissa, kunhan kaikki toimii.

Teemu Suninen taisteli Fordillaan sen minkä pystyi. Jokelalainen ei vielä aiemmin ollut vastaavissa olosuhteissa rallia ajanut, joten erikoiskokeet tuntuivat ensipuraisulla oudoilta.

Erikoiskoeajoissa sitä ei kuitenkaan huomannut, sillä Suninen päästeli erikoiskokeita samaan tahtiin kuin kokeneemmat kilpakumppaninsa. Miehen sijoitus perjantain jälkeen on rallin yhdeksäs. Eroa kärkeen on 1.02,9 minuuttia.

- Olen siitä iloinen, että auto toimii todella hyvin. Sen puolesta voin nostaa vauhtia vielä tästä päivästä, mutta huomennakin erikoiskokeet ovat sen verran rajuja, että renkaiden kulumista on ajateltava myös. Yritetään kuitenkin kovaa.

Teksti: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

Marcos Baghdatis lopettaa

24.6.2019 13:33:47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sudenpennuille makea revanssi

23.6.2019 22:01:24