VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Portugalin MM-rallille huikea sinivalkoinen päätös: Kaksi suomalaista neljän parhaan joukossa

20.5.2018 - 20:20:08


Vaikea alku kääntyi Portugalin MM-rallissa suomalaiskuljettajien menestykseksi vasta loppumetreillä. Kovimmat sinivalkoiset suoritukset nähtiin tällä kertaa "nuoriso-osaston" edustajilta.

Esapekka Lappi, 27, yritti kaikkensa, mutta Teemu Suninen, 24, kiiruhti karkuun aivan liian ripeää tahtia. Se oli rallin juoni jo lauantaina, eivätkä sunnuntain erikoiskokeet tuoneet muutosta kisan kulkuun.

Suuria eroja suomalaiset eivät saaneet välilleen kehitettyä, mutta pienikin etu riittää. Lappi myönsi rehdin kilpakumppanin tavoin tappionsa.

- Kyllä tänäänkin vielä ajettiin kovaa kisaa. Teemu ansaitsee kuitenkin sijoituksensa. Mekin koetimme ilman muuta tulla kovaa, mutta ei vain riittänyt.

- En ole näin kovaa ennen ajanut. Pari päivää tultiin aivan rajoilla. Eilen illallakin olin aivan loppu kovan päivän jälkeen, Lappi tunnelmoi.

Lapilla osakilpailuvoitto jo tilillä on viime kesän Neste Rallista, mutta Suniselle samppanjan roiskuttaminen oli ensimmäinen kerta.

Maalissa, 20 erikoiskokeen jälkeen Suninen oli 7,4 sekuntia Lappia vikkelämpi. Vielä sunnuntaiaamuna kolmossijaa pitänyt espanjalaiskonkari Dani Sordo oli päivän viiden erikoiskokeen aikana jätetty tylysti viidenneksi suomalaisten toimesta.

Sordo hävisi Suniselle 13,2 sekuntia.

- Tosi hienoa, mahtavaa, Suninen tuuletti.

Tavallisesti hiljainen ja sanansa punnitseva mies oli rallin maalissa silmin nähden onnellinen suorituksestaan. Suninen onnistui vasta kuudennessa kisassaan WRC-autolla siinä, mikä monilta jää haaveeksi pidemmällä aikavälillä.

Paikka MM-rallin palkintokorokkeella on kova juttu.

- Kyllä tässä sai puristaa kaikkien kolmen päivän ajan ihan maksimia. Tällaisella suorituksella saa myös tallipäälliköiden huomion, mikä on hyvä asia tulevaisuuttani ajatellen. Esapekka antoi hyvän haasteen koko rallin ajan, en päässyt levähtämään hetkeksikään.

Teksti:Miika Wuorela, Matosinhos


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!