NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lappi ei lupaa liikoja Argentiinan MM-ralliin - "En varmuudella taistele voitosta"

26.4.2018 - 21:51:05


Esapekka Lappi lähtee maltillisin tavoittein Argentiinan MM-ralliin. Ensikertalaiselle tiet Etelä-Amerikan perinteikkäässä osakilpailussa ovat uutta ja outoa, ja saattavat helposti tempaista liian yritteliään kuljettajan mukanaan.

Lapin alkukausi on ollut kaksijakoinen. Ennen Argentiinaa ajetuissa ralleissa mies on pystynyt tehtailemaan erittäin kilpailukykyisiä aikoja - vain lopputulos on jäänyt uupumaan.

Argentiinassa Lappi ei edes aio yrittää ehtiä ensikertalaisena kokeneempien kilpakumppanien vauhtiin.

- En varmuudella taistele voitosta. Olen realisti, sillä en ole ajanut täällä aiemmin. Tunne on samankaltainen kuin Meksikossa. Silloin takuttiin aika paljon, vaikka suurin osa olikin huonon ajamiseni syytä. Toiset ovat ajaneet näitä erikoiskokeita useita kertoja ja tuntevat olosuhteet. On erittäin vaikeaa pystyä vastaamaan heidän aikoihinsa, Lappi tiedostaa.

Vaaranpaikkoja reitillä riittää. Viikonlopun aikana Argentiinassa ajetaan 18 erikoiskoetta ja 350 EK-kilometriä, jotka ovat täynnä odottamattomia käänteitä.

- Etenkin toisen erikoiskokeen rajuus yllätti. Siellä on kivet jo näkyvissä ja melko korkealla. Perjantain lenkki tulee olemaan paikoin myös hyvin pehmeä ja yllätykset jatkuvat, uskoisin.

Omalta osaltaan Lappi tunnustaa olleensa paikka paikoin sopivan vauhtitason yläpuolella, mutta huomauttaa samaan hengenvetoon, etteivät virheet ole olleet kovinkaan suuria.

- Olen tehnyt virheitä joka rallissa, ja jos saan ne hiottua pois, tuloksetkin ovat heti parempia. Niinpä todella haluaisin viikonlopun ilman virheitä. Vaikka täytyy sanoa, että virheeni ovat olleet pieniä, ja Meksikossakin se näytti paljon suuremmalta, mitä itse asiassa oli. Pitää vain välttää ne, ja olemme paljon iloisempia.

Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, sunnuntain tulokset

25.3.2019 06:40:16