VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Argentiinan MM-rallissa riittää haastetta: "Saattaa olla sarjan rankin osakilpailu"

24.4.2018 - 12:24:35


Torstaina alkava Argentiinan MM-ralli on kauden viides osakilpailu.

Suomalaisista tällä kaudella parasta vauhtia pitänyt Toyotan Esapekka Lappi ennakoi, että edessä on äärimmäisen haastava kilpailu.

- En ole kilpaillut Argentiinassa aikaisemmin, mutta olen käynyt kaksi kertaa nuotittamassa reitin, joten minulla on jonkinlainen mielikuva rallin luonteesta. Olen kuullut, että tämä saattaa olla sarjan rankin osakilpailu: tien pinta voi olla paikoittain huonokuntoinen ja kiviä on paljon, joten pitää olla tarkkana. Näyttää siltä, että perjantain tiet ovat pehmeämpiä kuin lauantaina ja sunnuntaina vuorilla on enemmän irtohiekkaa ja kiviä, Lappi sanoo AKK:n tiedotteessa.

Lappi on kerännyt tällä kaudella 36 pistettä, jolla hän on MM-sarjassa viidentenä. Argentiinassa hän pyrkii etenkin välttämään ongelmat.

- Luotan siihen, että pystymme täällä paljon parempaan suoritukseen kuin edellisessä sorarallissa Meksikossa, joka oli minulle opettavainen kokemus. Argentiinassa yleensä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, joten voi olla, että tavoitteenani on vain yrittää pysyä poissa ongelmista, mutta katsotaan, miten kisa menee.

Lapin tallikaverin Jari-Matti Latvalan kausi on ollut haastava, mutta hän uskoo, että parempaa on vielä luvassa.

- Argentiina on autolle hyvin vaativa kilpailu ja tiimimme oppi täältä paljon viime vuonna. Teemme jatkuvasti paljon töitä automme parantamiseksi ja toivottavasti pystymme täällä näyttämään sen työn hedelmiä. Olisi hyvä saada lisää pisteitä sarakkeeseen.

Argentiinan rallin WRC-luokassa suomalaisista ajaa myös M-Sportin Teemu Suninen. WRC2-luokassa viilettää puolestaan Skodan Kalle Rovanperä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!