KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Meksikon MM-ralli 2018: Rankkaa rallia vuoristossa kuuman auringon alla

7.3.2018 - 14:06:52


Meksikossa soralla ajettava MM-ralli on olosuhteiltaan yksi rallikauden haastavimmista osakilpailuista. Kilpailu ajetaan kuumissa olosuhteissa ja korkealla merenpinnasta.

Ohuen ilman takia turboahdetut autot kärsivät tehonpuutteesta, ja kuumuus saattaa aiheuttaa lämpöongelmia moottoriin ja jarruihin. Kahteen kertaan ajettaessa soratiet voivat myös paikoitellen kulua huonoon kuntoon, joten ajajilta vaaditaan tarkkuutta, jotta autot pysyvät ehjinä.

Keskinopeus ei Meksikossa nouse kovinkaan korkealle, sillä esimerkiksi viime vuonna kilpailun voittanut Kris Meeke selvitti erikoiskokeet 87,85 kilometrin keskituntinopeudella. Kolmetoista kertaa MM-rallina ajetun kilpailun on tähän mennessä voittanut vain yksi suomalainen, kun Jari-Matti Latvala juhli voittoa vuonna 2016. Nykykuljettajista parhaiten Meksikossa on ajanut Sebastien Ogier, joka on voittanut kisan kolme kertaa.

Meksikon MM-rallissa ajetaan tällä kertaa 22 erikoiskoetta ja 344 erikoiskoekilometriä. Ralli alkaa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa ajettavalla Guanajuaton 2,5 kilometrin mittaisella yleisöerikoiskokeella. Yötauon jälkeen tiedossa on yhdeksän erikoiskokeen mittainen toinen lenkki, jonka kuluessa ajetaan kahteen kertaan yli 30 kilometriä pitkä klassikkoerikoiskoe El Chocolate. Meksikon perjantain lenkki on 155 kilometriä pitkä, ja se päättyy aikaisin lauantaina-aamuna Suomen aikaa.

Lauantain kilpailupäivä tarjoaa 140 erikoiskilometriä ja yhdeksän erikoiskoetta. Kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan kolme erikoiskoetta, ja rallin lisäpisteitä tarjoava Las Minas Power Stage on vuorossa kello 19.18 Suomen aikaa.

Lähde: Neste rallin viestinnän tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bö romahti - kuusi ohilaukausta

15.12.2018 16:34:03