KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jari-Matti Latvala pelkää irtokiviä Meksikossa - "Tarkka ajo on valttia"

7.3.2018 - 13:44:09


Rallin MM-sarja on siirtynyt Ruotsin lumilta Meksikon paahtavan auringon alle. Meksikon MM-rallissa ajetaan tänä vuonna viiden suomalaiskuljettajan voimin.

WRC-luokassa sinivalkoista lippua pitävät korkealla Fordin Teemu Suninen sekä Toyotan Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi. WRC2-luokan lähtölistalla komeilee kaksi suomalaista tulevaisuuden tähteä, kun Hyundain Jari Huttunen ja Skodan Kalle Rovanperä starttaavat molemmat uransa neljänteen MM-ralliin. Rovanperällä on tosin edessään ensimmäinen kilpailu Skodan tehdaskuljettajana.

MM-pisteissä johdossa ajaa kahden osakilpailun jälkeen Ruotsissa voittoa juhlinut Hyundain Thierry Neuville, jolla on koossa 41 pistettä. Viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on toisena (31 pistettä) ennen tasapisteissä (23) kolmantena majailevaa Toyotan suomalaiskaksikkoa. Teemu Suninen on sarjassa sijalla 12. WRC2-luokassa Ruotsista kautensa aloittanut Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa ajava Jari Huttunen on pistetaulukossa kahdeksantena.

Teemu Suninen, WRC, Ford Fiesta WRC #3, Ford M-Sport Ford WRT

- Meksiko on yksi niistä kilpailuista MM-sarjassa, jossa olosuhteet ovat todella haastavat. Sää on aina lämmin ja korkean ilmanalan vuoksi hapenpuute vaivaa sekä kuljettajia että autoja. Moottorissa on näissä olosuhteissa 20 prosenttia vähemmän tehoa kuin normaalisti soraralleissa.

- Talvisten sääolosuhteiden takia meiltä jäi valitettavasti ennakkotestit ajamatta. Nyt meidän on otettava kaikki irti testierikoiskokeesta, jotta saamme ajamisen juonesta kiinni.

- Voitin täällä WRC2-luokan pari vuotta sitten, mutta tänä vuonna tilanne on täysin uusi ja kilpailu on varmasti erittäin kovaa. Yritän keskittyä omaan ajooni, ja sitten näemme, mikä sijoituksemme on.

Jari-Matti Latvala, WRC, Toyota Yaris WRC #7, Toyota Gazoo Racing WRC

- Meksikon lämpöön on aina mukava tulla talven jälkeen. Erikoiskokeet ovat vaihtelevia, välillä mennään todella kovaa ja välillä on todella hitaita osuuksia. Irtokivet vaanivat heti ajolinjan vieressä, joten tarkka ajo on valttia. Palkintokorokepaikka olisi hyvä tulos MM-sarjan kokonaistilannetta ajatellen ja auton rahkeet riittävät siihen varmasti. Meillä oli hyvät testit Espanjassa pari viikkoa sitten. Jousitukseen tuli hiukan uusia osia, ja mielestäni sekä vetopito että jarrutuspito ovat nyt parempia kuin viime vuonna.

Esapekka Lappi, WRC, Toyota Yaris WRC #9, Toyota Gazoo Racing

- Erikoiskokeiden pinta on samanlainen kuin Espanjassa, jossa kaikki testasivat ennen rallia, mutta toisella ajokerralla tiet ovat varmasti paljon huonommassa kunnossa. Korkea ilmanala on myös uusi haaste, sillä en ole koskaan kilpaillut tällaisissa olosuhteissa. Sen takia koneessa on vähemmän tehoa, joten ajotyyliä pitää ehkä hiukan muuttaa. Alkukausi on sujunut meiltä mielestäni melko hyvin ja toivottavasti sama tahti jatkuu myös Meksikossa. Päätavoite on kuitenkin päästä ajamaan kaikki erikoiskokeet ja kerätä kokemusta.

Jari Huttunen, WRC2, Hyundai i20 R5 #34, Hyundai Shell Mobis WRT

- Tavoitteenamme on ajaa ehjä kilpailu ja saada sitä kautta hyvä tulos. Lähdemme ajamaan omaa perusvauhtiamme, sijoittuminen kahden parhaan joukkoon luokassa on tyydyttävä lopputulos. Suurimmat haasteet ovat varmasti meille täysin uudet tiet ja lämpötila. Teiden kunto on sellainen, että todennäköisesti koko aikaa ei voi ajaa täysillä. Saimme tähän kilpailuun moottorin uuden kehitysversion, mutta näissä olosuhteissa tehoa on kuitenkin vähän. Sen verran olen saanut vinkkejä kokeneemmilta kuljettajilta, että täällä erityisesti koneen ja jarrujen lämpötilaa pitää muistaa tarkkailla.

Lähde: Neste Rallin viestinnän tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OrPo tekee lentopallohistoriaa

14.12.2018 14:48:25