KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Palkintokoroke olisi sarjaa ajatellen tosi hyvä" - Latvala hakee nostetta mestaruuskamppailuun Meksikon MM-rallista

5.3.2018 - 09:30:25


Jari-Matti Latvala on kahden ajetun MM-rallin jälkeen sarjan kolmossijalla. Pitkän linjan suomalaiskuljettaja lähtee kauden kolmanteen koitokseen Meksikossa hakeemaan uutta tulemista mestaruuskamppailuun.

Latvala osallistuu Meksikon MM-ralliin jo kahdettatoista kertaa. Kaudella 2016 Latvala osoitti kykenevänsä voittamaan myös Meksikossa, joten sen puolesta ei Toyota-kuljettajalla ole hädän päivää.

- Pidän aina Meksikoon matkaamisesta. On mukavaa nauttia lämmöstä ja auringosta ensi kertaa talven jälkeen, Latvala hihkuu.

Sen lisäksi, että autot takeltelevat kuumuudessa, eikä happi tahdo riittää oikein kuljettajillekaan, on erikoiskokeilla oltava tarkkana rytmin muutoksissa, eikä ajolinjakaan saa livetä leveäksi.

- Erikoiskokeilla on osuuksia, jotka ovat erittäin nopeita, ja toiset taas erittäin hitaita. Paljon irtokiviä on myös ajolinjalla, joten ajamisen kanssa täytyy olla hyvin täsmällinen. Jos pystymme ajamaan palkintokorokkeelle, se on sarjaa ajatellen tosi hyvä juttu.

Ruotsin rallissa oman kilpailunsa ohitustilanteen ulosajossa pilannut Ott Tänak uhkuu jälleen menohaluja. Virolainen tietää olevansa tiukka haastaja tiimin suomalaisduolle.

Tänak osallistui tiimikavereidensa tavoin Espanjassa ajettuun testisessioon, ja totutteli Yaris WRC:n ominaisuuksiin soralla.

- Meksiko on ensimmäinen sorarallini Yaris WRC:lla. Monta uutta asiaa on opittavana, mutta testissä onneksi pääsin ajamaan pari hyödyllistä päivää. Kokeilimme niin monia eri juttuja kuin vain mahdollista, jotta ymmärsimme auton reaktiot.

Tänakin palaute autosta on ollut tervetullut lisä Toyotan tiimille. Kolmet ajattelevat kuljettajan aivot takaavat normaalisti ideoiden runsauden ja kehityksen jatkumisen oikeaan suuntaan.

Omassa tulostavoitteessaan Tänak on varovaisen optimistinen. Mies tietää pystyvänsä pärjäämään millä tahansa alustalla.

- Ensituntuma soralla oli melko hyvä; joihinkin asioihin pitää vielä tottua, ja joitain voimme kehittää. Meksikossa meidän lähtöpaikkamme viidentenä on hyvä. Tien puhdistumisella on iso merkitys, joten tämän pitäisi meitä auttaa. Minulla on jo melko hyvin kokemusta Meksikosta, joten uskon että voimme taistella kärkisijoista.

Esapekka Lappi on Meksikon keltanokka. Kilpailunumerot auton kyljessä naarajärveläinen ei ole vielä maassa viilettänyt, joten tavoitteet on luotava kyseinen fakta mielessä pitäen.

- Tämä on ensimmäinen kertani Meksikossa, vaikka teinkin nuotit viime vuonna. Niinpä on edes jotain hajua, mitä odottaa. Pinta on hyvin samanlainen kuin teillä Espanjassa, jossa kaikki tekivät ennakkotestinsä. Uskon kuitenkin erikoiskokeiden olevan röykkyisempiä toisella ajokerralla. Meksikon MM-ralli alkaa perjantaina aamuyöstä Suomen aikaa.

Teksti: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokerit ahdingossa Moskovassa

18.12.2018 20:10:38

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mourinholla hurja hotellilasku

18.12.2018 18:24:17