NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Pietarinen Joensuun sekuntikamppailun nopein - Vatanen nautiskeli kotiteistään draaman säestyksellä

3.3.2018 - 22:10:48


24-vuotias tuusulalainen Eerik Pietarinen ajoi kauden toiseen voittoonsa Joensuun SM-Itärallissa. Pietarinen nappasi johdon heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien ja oli lopulta 10,7 sekuntia toiseksi tullutta Teemu Asunmaata nopeampi. Kolmanneksi kilpailussa ajoi venäläinen Nikolay Gryazin, joka jäi Pietarisesta 24,7 sekuntia.

Joensuun rallitiet sisältävät toinen toistaan hurjempia nypyn ylityksiä ja hyppyjä, eikä niitä turhaan kutsuta vuoristoradoiksi. Myös Pietarinen pääsi taiteilemaan luonteikkailla teillä.

- Tämä oli meiltä oikein hyvä ralli. Nyt meillä oli myös puhtaammat tiet kuin Mikkelissä, joten ei tarvinnut toimia muille aura-autona. Tiet olivat kyllä aivan upeita. Jokunen risteys tuli silmille, mutta muuten päästiin nauttimaan niistä oikein kunnolla, Pietarinen tunnelmoi rallin maalissa.

SM-sarja siirtyy seuraavaksi reilun parin kuukauden mittaisella tauolle ennen sorakauden alkua. Pietarinen odottaa innoissaan tulevia kesäralleja ja haluja olisi lähteä kokeilemaan vauhtia myös ulkomaille.

- Nyt varmaan tehdään tässä ihan muutakin kuin rallia, mutta toki se läsnä on jossain määrin koko ajan. Lataudutaan tässä hyvin soraralleihin ja kauden loppupuoliskoon tiiviin talvipaketin jälkeen. Katsellaan myös tässä toki, jos olisi ulkomaille mahdollisuutta lähteä kisaamaan, mutta se vaatii aina omat lisäpanostuksensa, Pietarinen sanaili.

Kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella nähtiin Pietarisen ja kenties koko rallin osalta kaikista erikoisin tilanne, kun hän ajoi kiinni edellään kilpailun etuautoa ajaneen Ari Vatasen.

Tapaus pääsi sattumaan, kun inhimillisen virheen vuoksi kilpailijat lähetettiin matkaan neljä minuuttia liian aikaisin. Pietarinen ei välikohtauksesta kuitenkaan kärsinyt kuin muutamia sekunteja, eikä tilanne vaikuttanut lopputuloksiin.

Vuoden 1981 rallin maailmanmestari Vatanenkin sai kuitenkin nauttia täysillä hienosta rallipäivästä ja se avasi myös kuuluisat sanaiset sävelet.

- Elämän päiväkirjaan tuli taas yksi monivärinen sivu tästä päivästä. Lämpimät kiitokset kannattajille tuesta ja hyvästä hengestä, Vatanen tunnelmoi rallin maalissa.

Myös SM2-luokassa voitto meni Pietaristen perheeseen, kun Eerikin pikkuveli Henrik otti voiton.

- Hieno kisa, vaikka alku ei oikein lähtenyt, Pietarinen jutteli maalissa.

SM3-luokassa hattutempun arvoisen suorituksen teki Jaro Kinnunen. Kinnunen on voittanut kaikki kolme kisaa luokassa.

- Hieno kilpailu ja aivan mahtavat tiet! Talvikauteen ja etenkin ajon puhtauteen pitää olla tyytyväinen, Kinnunen hehkutti tyytyväisenä.

SM4-luokan voittoon ajoi puolestaan Erno Kinnunen.

- Aika rauhassa tultiin tämä pätkä. Talvikauteen olen tyytyväinen ja eiköhän kesälläkin jotakin ajeta.

Rallin SM-sarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla SM O.K. Auto-rallilla Kouvolassa 18.-19. toukokuuta.

Lähde: SM-rallin tiedote. Kuva: AKK


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

22.3.2019 07:10:40