KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ogier ja kadonneen huippuvauhdin mysteeri: “Haluaisin olla nopeampi”

24.2.2018 - 15:14:50


Vaikka kausi 2017 toi Sebastien Ogierille uran viidennen rallin maailmanmestaruuden, ei ranskalainen ole tyytyväinen panokseensa. Mies juhli osakilpailuvoittoa vain kahdesti.

Totta se on. Viime vuonna ei enää nähty Ogierilta, 34, samanlaista ilotulitusta kuin aiemmilla kausilla. Voittojen määrässä Ogier tipahti vuoden 2010 tasolle, jolloin ranskalainen juhli niin ikään kahdesti Citroenin ratissa. Vuosi 2012 oli täysin kuiva, mutta tuolloin syynä oli se, että Ogier valmistautui Volkswagenin tulemiseen Skodan S2000 -auton ratissa osia testaten, eikä luonnollisesti voinut taistella yleiskilpailusijoituksista.

- Olen edelleen mukana, koska halusin sitä itse. En ollut tosin lainkaan varma asiasta viime vuoden lopulla. Jatkamiseen liittyi paljon epäröintiä, mutta halusin lopulta jatkaa samassa ympäristössä. Nyt saamme tukea Fordilta, ja tarkoitukseni on olla parempi ja haastaa yhä mestaruudesta, Ogier niputtaa.

Vaikka kausi 2017 oli äärimmäisen tasainen ja Ogier hyvin vauhdissa heti kauden alusta, alkoi mestaruus kurkottaa ranskalaisen suuntaan vasta loppukesästä. Pahimpien haastajien ajautuessa ongelmiin, huomasi Ogier pysyneensä sarjajohdossa, vaikka välillä olikin tasatilanteessa, jaetulla kärkipaikalla.

Kuudennen mestaruuden voittaminen hoituu kotiin vain yhdellä keinolla.

- Nopeuttahan se vaatii. Olimme tasaisia ja vahvoja viime kaudella, mutta haluaisin tietysti olla nopeampi. Auto on parannettava, moottoria ja koria, ja sitä juuri nyt yritämme tehdä.

Ranskalaisen kausi alkoi voitolla Monte Carlo -rallissa, mutta jo seuraavassa tuloskunto koki rajun inflaation. Kisan viimeisen erikoiskokeen kikkailulla Ogier sai matkaansa viisi MM-pistettä ja tipahti sarjan kakkoseksi. Eroa sarjakärjessä Ruotsin rallin jälkeen jatkavaan Thierry Neuvilleen on kymmenen pistettä.

Ogier ei sulje pois mahdollisuutta, että saisi haastetta mestaruustaisteluun yllättävältäkin suunnalta. Nykyisten WRC-autojen aikakaudella kuljettajat ovat huomattavasti aiempaa lähempänä toisiaan.

- Se on se juttu. Mitä vain voi tapahtua, sillä jokaisessa tiimissä on vahvoja kuljettajia. En voi sanoa keskittyväni vain tähän kaveriin. Odotetaan, mitä tapahtuu ensimmäisissä ralleissa.

Tallipäällikkö Malcolm Wilsonille Ogierin allekirjoituksen saaminen sopimuspaperiin oli jälleen tiukka ponnistus. Yksityistiiminä M-Sport ei pystynyt laittamaan tiskiin aitojen tehdastiimien kaltaisia ehtoja, mutta tunnelma ja tiimin säilyminen voittotaisteluissa ratkaisi.

- Oliko se vaikeampaa kuin edellisvuonna? Enpä tiedä. Pitkät keskustelut jälleen kävimme, ja ensimmäisenä oli selvitettävä sopimuksen kaupallinen puoli. Tärkeintä oli, että voimme pysyä kilpailukykyisinä, ja siinä Ford tuli kuvaan mukaan. Saamme heiltä teknistä tukea Amerikasta ja voimme kehittää autoa. Toivottavasti riittävän nopeasti, jotta voimme jälleen voittaa kisoja.

Teksti: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokerit ahdingossa Moskovassa

18.12.2018 20:10:38

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mourinholla hurja hotellilasku

18.12.2018 18:24:17