VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kommentti: Rallissa luvassa kiireinen vuosi suomalaisille - saadaanko sinivalkoinen mestari?

30.1.2018 - 18:55:26


Uusien WRC-autojen tuoma piristys sen kuin jatkuu vain rallin MM-sarjassa. Voittajan veikkaaminen on edelleen äärimmäisen vaikeaa, eikä sinivalkoisenkaan mestarin mahdollisuus ole poissuljettu ajatus.

Maailmanmestaruus on karttanut suomalaisia vuodesta 2002 lähtien, jolloin Marcus Grönholm nappasi toisen tittelinsä Peugeotin ratissa. Tuskin kukaan osasi arvata, miten tylysti suomalaisten menestys rallin MM-sarjassa tuli katkeamaan. Ennen kyseistä vuotta, kuljettajien MM-sarjan alusta ja vuodesta 1979 alkaen, pisin putki ilman suomalaismestaria oli vuosina 1988-90.

Nyt tuo aikamääre on venähtänyt jo 16 vuoden pituiseksi kuivaksi ajanjaksoksi, vaikka toiveet ovat olleet korkealla joka vuonna.

Grönholmin jälkeisen ajanjakson ovat pääasiassa täyttäneet Jari-Matti Latvala, sekä vuonna 2014 oman aktiiviuransa päättänyt Mikko Hirvonen. Molemmat ovat yltäneet MM-hopealle useammin kuin kerran, joten taistelemaan mestaruudesta on sentään päästy, vaikka täysosuma onkin meikäläisiä karttanut.

Entä tänä vuonna; kenellä tai keillä on parhaat mahdollisuudet mestariksi?

Keväällä 33 vuotta täyttävä Latvala on yhä sinivalkoinen suunnannäyttäjä. Kokemusta on enemmän kuin monella kilpakumppanilla yhteensä, ja alla voittaja-auto, joten tämä kausi voi vielä hyvinkin kääntyä Latvalan eduksi.

Tasaisuus on avainsana. Ei edelliselläkään kaudella Latvalalta vauhtia puuttunut, mutta neljä perättäistä kisaa meni kesällä ja alkusyksystä pieleen teknisten ongelmien vuoksi. Niissä tuhraantui mahdollisesti jopa 100 MM-pistettä, joka luonnollisesti oli merkittävä tasoitus, sillä Latvala jäi pistekärjestä kauden päätteeksi 96 pistettä.

Kokemuksen niukkuudesta johtuen Esapekka Lapilta tuskin voinee vielä odottaa kärkikolmikon haastamista sarjatilanteessa. Yksittäisten rallien voitoista Lappikin varmasti ajaa, mutta monet olosuhteet ovat naarajärveläiselle vielä liian vieraita, jotta 27-vuotias voisi jallittaa kokeneemmat kilpakumppanit 13 osakilpailun sarjassa.

Kahdeksan osakilpailua Fordin WRC-autolla urakoiva Teemu Suninen on niin ikään varteen otettava kandidaatti häiritsemään konkareiden mielenrauhaa. Vajaasta MM-ohjelmasta johtuen Suninekaan ei kuitenkaan mestaruudesta voi ajaa, vaikka onnistuisi kuinka hyvin ajamissaan ralleissa.

Niinpä suurin vastuu sälytetään muitta mutkitta Latvalan harteille. Latvalan ehdoton etu on juuri se, että hän tietää täsmälleen, mitä taistelussa oleminen merkkaa. Oltuaan taistelemassa mestaruuksista kahden nopean ranskalaisen kanssa, ei yllätyksiä enää matkalle juuri mahdu.

Täydellisen ajon maailmanmestaruus Latvalalta kuitenkin vaatisi. Tilanteissa, joissa voitto ei realistisesti ole haarukassa, on vain osattava pakittaa ja otettava varmat pisteet, jottei maaliin tulo vaarannu.

Helponkuuloinen tehtävä, mutta sitä se ei toki ole.

Teksti: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, maanantain tulokset

22.1.2019 06:45:29