VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Rallin irlantilainen raikulipoika puolusteli viime vuoden seikkailujaan: “Jotkut kutsuvat sitä virheeksi”

22.1.2018 - 18:08:36


Pelkästään tilastoja katsoen Kris Meeke on kuin suora kopio oppi-isästään Colin McRaesta. Autoja säästämätön ja riskejä kaihtamaton ajotyyli on kyllä yleisön mieleen, mutta tallipäällikkö vanhenee silmissä.

Sen piti olla Citroenin vuosi. Uusien WRC-autojen aikakausi piti asiantuntijoiden papereissa alkaa varmuudella ranskalaistiimin juhlilla. Arvio pohjautui luonnollisesti tiimin upeaan historiaan rallin MM-sarjassa, mutta myös siihen, että Citroen oli virallisena tehdastiiminä poissa koko vuoden 2016, keskittyen vain uuteen autoonsa.

Kuten kaikki jo tietävät, nuo suunnitelmat ja ennenaikaiset voitonjuhlat joutivat sittemmin roskikseen.

Tiimin ykköskuljettajana kauteen lähtenyt Kris Meeke koki kesällä kovia, kun hänet syrjäytettiin Puolan MM-rallista tyystin. Pohjoisirlantilainen voi nyt katsoa mennyttä hieman helpottuneena, sillä ongelmientäyteinen kausi toi joka tapauksessa kaksi osakilpailuvoittoa.

- Minun näkökulmastani se oli tasaisuuden puutetta. Auto ei ollut sitä joka olosuhteissa, mutta löysimme ne osa-alueet, joita parantaa, Meeke sanoi Sport Contentille.

Meeke löytää syitä pienoiseksi kriisiksi ajautuneeseen tilanteeseen Peugeotia ja Citroenia hallinnoivasta PSA-konsernista ja sen sisäisistä ristiriidoista.

- Muutokset vuoden 2016 lopusta vuoden 2017 loppuun olivat isoja PSA-konsernissa. Se heijastui väkisin rallitiiminkin toimintaan. Silloin ne selitykset vain kaikuivat kuuroille korville, mutta onneksi tilanne on nyt asettunut. Saamme uusia kehitysosia heti kauden alussa, Meeke myhäili.

Kilpailukyky Meekellä on hyvänä päivänä jotain sellaista, joka saa kilpakumppaneiden hiukset nousemaan pystyyn. Ajotyyliltään säästelemätön mies ei riskejä normaalisti kaihda, mutta myöntää siihen tällä kaudella olevan jo tarvetta.

- Voimme johtaa rallia alusta loppuun, ja olemme kisoja voittaneetkin, kun auto on hyvä. Viime vuonna suurin syy ulosajoilleni oli juuri se, että jatkoi omaa maksimivauhtiani silloinkin kun auto ei tuntunut hyvältä. Jotkut kutsuvat sitä virheeksi, mutta minun pitää vain oppia sopeuttamaan vauhtini vallitsevaan tilanteeseen.

Citroenin leirissä 38-vuotias Meeke on ainut täyden 13 osakilpailun sarjan urakoiva. Kolmeen ralliin hän saa tallikaverikseen lajin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin, 44, jolta Meeke yhä odottaa kovia näyttöjä.

- Hänen taustansa on se, että hän on lajimme paras edustaja. Viime vuodet hän on ajanut muissa lajeissa, ja kyllähän oma kehokin alkaa jossain vaiheessa hidastaa menoa. Mutta uskon silti, että hän voi tulla ja yllättää kaikki. Meksikoonkin hän starttaa täydellisistä olosuhteista, puhdistuneella tiellä. Ja aiemmin hän on sentään voittanut kisan ensimmäisenä autona ajaen.

Niin innoissaan Meeke Loebin mukaan tulosta on, että olisi nähnyt ranskalaisen mukana jopa kaikissa ralleissa.

- Haluaisin nähdä hänen ajavan täyden sarjan, mutta sitä hän ei halua. Tiimille Loeb tuo todellisen piristysruiskeen, ja tunnen olevani etuoikeutettu saadessani olla hänen tiimikaverinsa niissä kolmessa rallissa, nyökkää Meeke.

Teksti: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savo Volleylla tökkii pahasti

22.1.2019 21:23:21