VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ford entistä laajemmin mukaan WRC-sarjaan kaudella 2018

11.1.2018 - 13:18:55


Ford Motor Company julkisti tänään uuden sopimuksen entistä laajemman teknisen ja taloudellisen tuen tarjoamisesta pitkäaikaiselle yhteistyökumppanilleen M-Sportille, joka voitti FIA:n rallin maailmanmestaruussarjan (WRC) kuljettajien ja valmistajien mestaruuden vuonna 2017 EcoBoost-moottorilla varustetulla Ford Fiesta WRC:llä.

Ison-Britannian Cockermouthissa sijaitsevaa Dovenby Hallia tukikohtanaan pitävä M-Sport Ford World Rally Team johtajanaan Malcolm Wilson OBE – yksi moottoriurheilumaailman menestyneimmistä nimistä – saa vuodesta 2018 alkaen entistä laajemman teknisen tuen suoraan Ford Performance -organisaatiolta Fordin päämajasta Yhdysvaltain Dearbornista. Ford Performancen johtaja on Mark Rushbrook, joka vastaa Fordin moottoriurheilutoiminnoista kaikkialla maailmassa.

Fordin suurempi panostus yhdessä vuoden 2017 teknisen ja taloudellisen tuen kanssa takaavat M-Sport Ford World Rally Teamin säilymisen kilpailukykyisenä WRC-sarjassa kaudella 2018 ja sen jälkeen.

Fordin entistä laajempi tuki on tärkeä tekijä siinä, että vuoden 2017 FIA WRC -sarjan kuljettajien mestaruuden voittanut Sébastien Ogier päätti pysyä tallissa kaudella 2018. Ogier ja nouseva kyky Elfyn Evans – kakkoskuljettajinaan Julien Ingrassia ja Daniel Barritt – toimivat tallin Ford Fiesta WRC -kaluston pääasiallisina kuljettajina.

- Fordin ja M-Sportin 20 vuotta kestänyt yhteistyösuhde on tuottanut vertaansa vailla olevan rallimenestyksen kaikilla kilpailutasoilla, ja olemme hyvin ylpeitä siitä. Lisäksi se on tehnyt Fiestasta rallikuskien vakiokalustoa kaikkialla maailmassa, Rushbrook sanoi.

- Viime vuonna tuimme M-Sportia täysin uuden Fiestan kehitystyössä, joka tuotti mallille FIA-mestaruuden. Kaudelle 2018 pystymme tarjoamaan tallille vieläkin laajempaa tukea.

Ford on ollut yhteistyössä M-Sportin kanssa yhtäjaksoisesti vuodesta 1997. Tehtaan rallispesialistina M-Sport ajattaa Fordin autoja rallien eri luokissa, FIA R2 -luokasta aina WRC-sarjaan. Maailmalla on tällä hetkellä käytössä lähes 400 M-Sportin kehittämää Ford Fiesta -ralliautoa.

- Meille on Fordin kanssa kehittynyt vuosien mittaan erinomainen yhteistyösuhde ja on hienoa, että he laajentavat tukeaan puolustaessamme FIA WRC -mestaruuksiamme kaudella 2018, kertoo M-Sportin johtaja Malcolm Wilson, OBE.

- Sébastien ja Elfyn muodostavat vahvan tiimin, ja tehtaan laajentuneen teknisen tuen ansiosta voimme kehittää Ford Fiesta WRC -autoa entistä tehokkaammin. Kilpailu on varmasti entistä kovempaa, mutta olen varma siitä, että kumppaniemme tarjoaman tuen myötä voimme säilyttää kaudella 2017 menestystä tuottaneen suorituskyky- ja luotettavuustasomme.

Fordin 1,6 litran EcoBoost-bensiinimoottoria käyttävä Ford Fiesta WRC -ralliauto perustuu uuden sukupolven Fiestaan, josta on myynnissä kaikkialla Euroopassa laaja mallisto. Siihen kuuluvat esimerkiksi tyylikäs Fiesta Titanium, Ford Performancen innoittama Fiesta ST-Line ja malliston huipulla oleva Fiesta Vignale. Täysin uusi Ford Fiesta ST – jossa on 200 hv:n 1,5-litrainen EcoBoost-moottori ja optimaalisen ajonautinnon takaavat ajotilat – tulee myyntiin vuonna 2018.

Lähde: Fordin tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, maanantain tulokset

22.1.2019 06:45:29