COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Esapekka Lapin rypistys oli johtaa katastrofiin: "Meinasi mennä yleisön sekaan"

20.11.2017 - 09:57:36


Esapekka Lapin yritys Australian MM-rallin päättäneellä Power Stagella oli päättyä huonosti. Vauhdikas veden ylitys oli viedä Toyotan Lapin käsistä.

Lappi oli Australian rallin kuudes. Eroa kärkeen kertyi 3.49,5 minuuttia.

Teknisistä ongelmista heti kisan alussa kärsinyt Lappi sai Australiassa ajaa erikoiskokeita opetellen. Kun miehen ralli oli kääntynyt laskusuhdanteiseksi, ei tulosta tarvinnut sen kummemmin miettiä.

Sillä mielellä Lappi lähti myös rallin päättäneelle Power Stagelle. Lapin oli tarkoitus olla isolla riskillä koko porukan nopein. Hyvä yritys päättyi kuitenkin lammikon ylitykseen, kun Lapin Toyota teki äkkiarvaamattomia liikkeitä.

- Ei ihan pohjia tullut, mutta yhdessä mutkassa se tuli hävittyä. Lammikko veti ensimmäisellä kerralla hyvin sisään, mutta toisella ei ollenkaan. Meinasi mennä jo yleisöön, kun turva-aluetta ei ollut riittävästi, Lappi puhisi.

Kaudella 2018 Lappi ei vielä uskalla laskea itseään mestaruudesta ajavaksi kuljettajaksi.

- Ensi vuonna on sitten ensimmäinen kerta täyttä sarjaa. Koko kautta pitää ajatella eri tavalla, kuin yhteen kisaan lähtemistä.

- Koetetaan joistain ralleista parempia tuloksia. Meksiko ja Argentiina ovat suhteessa huonompia minulle, kun niistä ei vielä ole kokemusta lainkaan. Jos Monte Carlon aloitan tällä tavalla, niin pitää olla tyytyväinen. Podiumille koetetaan joissain kisoissa, ja Jyväskylässä nyt tieysti ajetaan voitosta.

Menestysresepti Lapilla on jo hyvin hallussa aiemmilta kerroilta, sillä viime vuonna 26-vuotias varmisti Australiassa uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden - tosin WRC2 -luokassa.

- Järkevästi pitäisi pisteitä kerätä sieltä täältä. Ei liikoja kannata kuitenkaan vielä odottaa.

Teksti: Miika Wuorela, Coffs Harbour


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hän on Suomen nopein mies!

21.7.2018 21:12:31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Honka johtaa TPS:ää

21.7.2018 18:00:08