KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ford harkitsee paluuta rallin MM-sarjaan - Onko vaikutusta Ogierin päätökseen?

10.11.2017 - 11:07:34


Merkkimestaruuden Walesin MM-rallissa voittanut M-Sport taistelee yhä Fordin tuen takaisin saamisesta ensi vuoden sarjaan. Merkin mukaan tulo saattaa olla oljenkorsi, johon viisinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin odotetaan tarttuvan.

Wilson neuvotteli amerikkalaisjohtajien kanssa jo viime vuonna, kun tiimi himoitsi Ogierin palveluksia ensimmäisen kerran. Silloin britti jäi tyhjin käsin, mutta sinnikkäänä miehenä Wilson päätti yrittää uudelleen.

Walesin MM-rallissa nähtiin pari amerikkalaisjohtajaa Wilsonin vieraana, joten neuvotteluyhteys merkin johtajistoon on yhä auki. Mutta riittääkö epävarmuus ja aikataulun venyminen Ogierille, vai onko ranskalainen tehnyt päätöksen uransa loppumisesta riippumatta Wilsonin onnistumisesta omissa neuvotteluissaan?

Lähellä Fordia olevan ralliasiantuntijan mukaan merkin paluulle saattaa olla pieni mahdollisuus. Nyt Wilsonilla on ainakin osoittaa tiiminsä iskukyky, sillä M-Sport putsasi palkintopöydän, vaikka osallistuikin MM-sarjaan huomattavasti kilpakumppaneitaan pienemmällä budjetilla.

- Se on vähän kiinni siitä, mikä lasketaan paluuksi tai osallistumiseksi. En usko, että Ford tulee isosti mukaan, kuten he olivat Colin McRaen aikaan. Mutta kyllä he jonkin asteisesti voivat tulla niin kutsutuksi viralliseksi nimeksi, ja melko pienellä panostuksella, lähde kertoo.

Ongelmalliseksi tuen saamiselle nousee pari asiaa. Ford hakee tukea tällä kertaa suoraan merkin Amerikan päämajasta Detroitista, kun miljoonien eurojen rallisatsauksista päätettiin aiemmin merkin Euroopan konttorissa.

Yhdysvalloissa autourheilu on kyllä suosittua, mutta ei varsinaisesti metsässä tapahtuva ralliautoilu. Amerikkalaisjohtajat eivät suoraan sanoen juurikaan ymmärrä lajin päälle, sillä vain stadionlajit keräävät maassa suosion, jota on helppo myydä.

Toinen ongelma on se, että Wilson ja M-Sport eivät ole sataprosenttisen riippuvaisia Fordin rahallisesta tuesta. Teknistä tukea on tullut tähänkin asti, joten nyt kyse on silkasta käteisestä. Mutta kuten kuluvallakin kaudella nähtiin, Wilson toi merkille upean menestyksen ilman että Fordin tarvitsi uhrata markkinointirahaa tiimin tukemiseen.

Ford lähtee rallicrossin MM-sarjasta tulevana viikovaihteena ajettavan Etelä-Afrikan osakilpailun jälkeen. Hätäisimmät veikkasivat tuen siirtyvän suoraan rallin MM-sarjaan, mutta Ford Performance kiirehti nopeasti tviittaamaan pitäytymisessä NHRA-sarjassa, eli kiihdytysautoilussa.

Teksti: Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, lauantain tulokset

16.12.2018 07:33:39