COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Latvalan matka tyssäsi moottoririkkoon, Suninen taistelee luokkavoitosta

7.10.2017 - 04:37:28


Katalonian MM-ralli alkoi suomalaisittain kaksijakoisissa tunnelmissa. Jari-Matti Latvalan hylkäsi jo neljännen kerran peräkkäin Toyotan tekniikka, kun taas Teemu Suninen jahtaa tosissaan WRC2-luokan korkeinta pistepottia.

Latvala lähti päivään täynnä taisteluintoa. Aamupäivällä aikeet eivät vielä realisoituneet toivotuiksi tuloksiksi, mutta iltapäivästä meno alkoi jo maittaa.

Mutta juuri silloin iskivät ongelmat. Latvalan Yaris WRC laski öljyt alleen ja leikki loppui siihen.

- Aamu oli vaikea kun auto yliohjasi paljon. Saimme auton kuitenkin paremmaksi ja voitin tauon jälkeen heti EK4:n. Seuraavalla tein pari virhettä, ja sitten huomasimme auton hukkaavan öljyä. Silloin emme vielä tienneet oliko mitään vaurioitunut, mutta tiedämme ettemme pysty jatkamaan rallia, Latvala harmitteli.

Näin ollen parhaan suomalaissijoituksen ylläpitäjäksi jäi Juho Hänninen, joka kiidätti Toyotaansa kahdeksanneksi nopeinta vauhtia perjantaina. Hännisen ero kärkeen, kisaa johtavaan Andreas Mikkelseniin on 33,6 sekuntia.

- Päivä ei ollut niin hyvä kuin olin toivonut. Olin hieman empivä paikoin ja silloin aikaa voi juuri alkaa menettää. Arkailin hieman rytmivaihdoksissa. Huomenna täytyy kuitenkin skarpata, sillä luvassa on oikeinkin mukavia pätkiä.

Toyotan kolmas kuljettaja Esapekka Lappi aloitti rallin sijalla 12. Hyvässä nosteessa on sen sijaan R5-luokan Fordia käskyttävä Teemu Suninen, joka johtaa WRC2 -luokan pistemittelöä, vaikka kaksi pisteistä ajamatonta kuljettajaa onkin suomalaisen edellä.

- Viimeisellä erikoiskokeella hajosi vielä ohjaustehostin. Jouduimme taiteilemaan kahdeksan kilometriä ilman tehostinta, joten auto oli todella raskas ohjata. Huomenna koetetaan uudestaan, Suninen päätti.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liigajumbo TPS takoo yllätystä

17.8.2018 19:05:24