COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jari-Matti Latvala: "Kuljettaja oli hieman ruosteessa"

5.10.2017 - 17:09:00


MM-rallikuljettaja Jari-Matti Latvala oli Toyota-kolmikon nopein, vaikka jäikin shakedownin (testierikoiskokeen) kuudenneksi Kataloniassa.

Toyotan pääinsinööri Tom Fowler huomauttaa kisakaupunki Saloun keskustassa ajetun kolmekilometrisen pyörityksen olleen kuitenkin niin kaukana varsinaisen rallin olosuhteista, ettei ajoista voi vetää päätelmiä kilpailijoiden tuloskunnosta.

- Päätarkoitus oli vain tarkistuksien tekeminen, koska testierikoiskoe ei tuo meille mitään säätömielessä. Tarkistimme myös moottorin toimintaa, ja kaikki meni hienosti. Autot ovat jo sorasäädöissä, joten sekalaisella pinnalla ajetusta testistä ei voi oikein vetää johtopäätöksiä, Fowler sanoo.

Latvala jäi Sebastien Ogierin ajamasta nopeimmasta ajasta 1,7 sekuntia. Suurin selitys erolle löytyy ratin ja penkin välistä. Latvala ajoi shakedownin neljästi.

- Todellisuudessa testipätkä oli hieman erilainen kuin ralli tulee olemaan. Auto aliohjasi hieman, mutta ei siinä ole rallia ajatellen mitään huolestuttavaa. Kuljettaja oli hieman ruosteessa. Olisi todella hienoa voittaa tämä ralli, koska olen jo viidesti ollut toinen. Huomenna on heti pitkiä ja vaativia sorapätkiä, joissa on asfalttia välissä. Se on todella kovaa renkaille, Latvala tietää.

Juho Hänninen oli aamun yhdeksänneksi kiireisin ja Esapekka Lappi vasta 12:s. Lapille kyse on ensimmäisestä kerrasta WRC-autolla Kataloniassa.

- Autossa tuntuu hyvältä pitkän tauon jälkeen. Tietysti haluamme ajaa puhtaan ajon ja olla sunnuntaina palkintokorokkeella.

WRC2-luokan kunniasta ajava Teemu Suninen oli luokan nopein ajallaan 2.11,4. Skodan tehdasautolla näytönpaikan saanut Juuso Nordgren jäi 4,5 sekuntia Sunisen ajasta.

Rallin ensimmäinen erikoiskoe alkaa perjantaina kello 10.53 Suomen aikaa.

Miika Wuorela


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liigajumbo TPS takoo yllätystä

17.8.2018 19:05:24