COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jari Huttunen ylivoimaiseen voittoon Saksan MM-rallissa

20.8.2017 - 19:21:35


Nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen tuuletti sunnuntaina päättyneessä Saksan MM-rallissa RC4-luokan voittoa. Opelin tehdastallin Opel Adam R2-autolla ajanut Huttunen kukisti luokassa toiseksi ajaneen hollantilaiskuljettaja Timo van der Marelin kolmen minuutin ja 15 sekunnin marginaalilla.

Luokkavoiton lisäksi Huttunen oli yleiskilpailun nopein kaksivetoisella autolla kilpaillut kuljettaja.

Marcus Grönholmin manageroima 23-vuotias kiuruvetinen kuljettaja on kuukauden aikana ajanut neljä rallia, joista kaikista on ollut tuloksena luokkavoitto.

Nyt vuorossa oli Saksa, jossa Huttunen johti luokkaansa lähdöstä maaliin. 21 erikoiskokeen mittaisessa rallissa suomalaispari nappasi 16 pohja-aikaa eikä luokkavoitto ollut missään vaiheessa vakavasti uhattuna.

- Suunnitelmien mukaan meni tämä ralli. Omassa luokassa ei tällä kertaa ollut kovaa vastusta voittokamppailuun, joten ajoin noin 80-90 prosenttista vauhtia ilman turhia riskejä. Samalla testasimme myös hiukan eri iskunvaimentajia. Perjantai-iltapäivän erikoiskokeet ajettiin sateessa, mutta liukkaus ei haitannut, kun siihen ehdittiin huollossa valmistautua ja alla oli sopivat renkaat, Huttunen kertasi tallinsa tiedotteessa.

Huttusen ja Linnakedon rallin dramaattisin vaihe osui lauantaiaamupäivään, kun Opelin takarengas tyhjentyi kesken yli 40 kilometrin mittaista Panzerplatten klassikkoerikoiskoetta. Suomalaispari ei pysähtynyt vaihtamaan rengasta vaan päätti jatkaa matkaa maaliin asti, yhteensä he ajoivat tyhjällä renkaalla 23 kilometriä. Pohja-ajasta he jäivät silti vain 45 sekuntia.

Huttusen manageri Marcus Grönholm oli suojattinsa otteista innoissaan.

- Mahtava ajo Jarilta ja Antilta jälleen kerran, ja samalla tämä oli hyvää treeniä tulevaisuutta varten. Tällaiset tulokset helpottavat minun työtäni, Grönholm sanoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!