Valtteri Bottas sanoi suorat sanat ennen hyvästejä - myöntää epäonnistuneensa

9.12.2021 - 15:24:00


Alfa Romeolle monivuotisella sopimuksella siirtyvä Valtteri Bottas hyvästelee Mercedeksen sunnuntaina Abu Dhabissa ajettavassa F1-kauden päätöskisassa. Bottas ei kaihda sanoa ääneen sitä tosiasiaa, että hän epäonnistui henkilökohtaisessa tavoitteeseen viidellä Mersulla ajamallaan kaudella.

Bottas on juhlinut viisi kertaa valmistajien maailmanmestaruutta, mutta henkilökohtaisesti se tärkein, eli kuljettajien titteli jäi saavuttamatta tallikaveri Lewis Hamiltonin varjossa. Bottas jäi soittelemaan kausi toisensa jälkeen toista viulua, joka soi ajoittain pahasti epävireessä.

- Ainoa tavoitteeni oli tulla maailmanmestariksi. En onnistunut siinä, Bottas kertoi Abu Dhabin torstain lehdistötilaisuudessa Motorsport-Totalin mukaan.

Mercedeksen merkkimestaruus on varmistunut käytännössä jo tämänkin kauden osalta. Mercedes johtaa Red Bullia pistein 587,5-559,5.

Red Bullin Max Verstappen ja Hamilton ovat sen sijaan tasapisteissä. Eli jos ja toivottavasti kun mestaruus ratkaistaan ajamalla Abu Dhabissa, niin tittelin tästä kaksikosta korjaa ensimmäisenä maaliviivan ylittänyt kuljettaja.

Bottas valjastetaan tietenkin palvelemaan Hamiltonia, mutta jos tilanne sen suinkin sallii, niin suomalainen haluaa ajaa ehdottomasti voitosta.

- Toivon, että saavutamme tällä kaudella molemmat mestaruudet. Mercedes lähestyy tätä viikonvaihdetta samalla tavalla kuin muitakin. Haluan saavuttaa paalupaikan ja voittaa myös kisan, Bottas väittää.

Bottas muistuttaa, että teoriassa hänen sijoituksellaan ei ole merkitystä mestaruustaistelussa.

- Hamiltonin pitää voittaa kisassa Verstappen.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48