Raju pohjustus F1-trillerille - Max Verstappen käy kuumana kuin hellankoukku: ”Säännöt eivät ilmeisesti koske kaikkia!”

9.12.2021 - 14:41:00


Tasapisteissä olevat Red Bull-tallin Max Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton ratkaisevat F1-mestaruuden kohtalon ensi sunnuntaina kauden päättävässä Abu Dhabin kisassa. Verstappen käy yhä kovilla kierroksilla siitä, mitä viime sunnuntaina Jeddan katuradalla ajetussa kaoottisessa ja kiistanalaisessa Saudi-Arabian GP:ssä tapahtui.

Hamilton voitti kisan ja Verstappen päätyi toiseksi. Verstappenille mätkäistiin kisan tuoksinassa viiden sekunnin aikarangaistus kohutusta ”jarrutestistä” ja taistelun jälkeen vielä kymmenen sekuntia lisää. Niillä ei ollut onneksi vaikutusta hänen sijoitukseensa.

Verstappen näkee kuitenkin, että tuomaristo kohtelee häntä eri tavalla kuin muita kuljettajia - ja varsinkin Hamiltonia. Verstappenin näkemyksen mukaan myös Hamiltonin olisi pitänyt saada Jeddassa penaltia siitä, että tämä oli pakottanut hänet ajamaan leveäksi yhdessä vaiheessa kisaa.

- Asiat (säännöt) eivät ilmeisesti koske kaikkia! Kaksi muuta kaveria tekivät samat asiat, mutta he eivät saaneet edes huomautusta saatikka sitten rangaistusta. En ymmärrä, Verstappen oli ladannut Abu Dhabin GP:n lehdistötilaisuudessa Racefans-sivuston mukaan.

Verstappen alleviivaa, että hän ei aio muuttaa päätöskisassa lähestymistään kilvanajoon.

- Ainoa asia, mitä pyydän, on se, että ne (säännöt) ovat oikeudenmukaisia kaikille. Tällä hetkellä ei näin selvästikään ole.

Verstappenilta kysyttiin lopuksi, aikooko hän kätellä Hamiltonia sunnuntaina, mikäli Mercedes-kuski saavuttaa mestaruuden.

- Varmasti, jos kaikki on reilua.

Verstappenilla on tältä kaudelta koossa yksi voitto Hamiltonia enemmän. Mikäli molemmat keskeyttävät sunnuntaina, niin Verstappenista kruunataan mestari.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48