Formula ykkösten säännölle rajua kritiikkiä

8.12.2021 - 18:05:00


Viime viikonloppuna Jeddan katuradalla ajettu F1-historian ensimmäinen Saudi-Arabian osakilpailu tarjosi katsojille paljon viihdettä. Samalla tuli selväksi, että säännöt kaipaisivat korjausliikettä rengasvaihtojen osalta, kun kilpailu on keskeytetty.

Jeddan kisassa nähtiin useampi uusintastartti. Kuljettajat saavat sääntöjen mukaan vaihtaa renkaansa, jos kisa keskeytetään. Toiset ajajat saavat siitä tietenkin paljon etua, kun rengasvaihtoon ei menekään ylimääräistä aikaa.

McLarenin brittikuski Lando Norris teki selväksi, ettei moinen sääntö häntä miellytä. Menettihän Norris paljon asemiaan, koska oli vaihdattanut renkaansa ennen punaista lippua.

- Se on varmaankin surkein sääntö, joka F1:ssä on koskaan otettu käyttöön, Norris sanoi ESPN:n mukaan.

Tätä sääntöä ei kritisoida ensimmäistä kertaa. Viime vuonnahan Pierre Gasly voitti Monzan osakilpailun tuurilla, kun sai vaihdettua renkaansa sopivasti kilpailun ollessa keskeytyksissä.

- En ota Pierreltä mitään pois, mutta hän sai vaihdettua renkaansa ”ilmaiseksi”. Mielestäni se ei ollut ansaittua. Se oli täyttä onnea, jota ei tarvitsi antaa, Norris sanoi.

Norris ei ole ainoa rengasvaihtosääntöä kritisoiva kuski. Myös Alexander Albon, joka ei ole päässyt kisaamaan tänä vuonna, ilmoitti suorasukaisesti, ettei moista sääntöä saisi olla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48