Abu Dhabin F1-kisassa mahdollisuus historiaan - näin maailmanmestaruus ratkeaa

7.12.2021 - 10:52:00


Jännittävä F1-kausi huipentuu sunnuntaina ajettavaan Abu Dhabin kilpailuun. Max Verstappen ja Lewis Hamilton lähtevät kauden päätöskilpailuun tasapisteistä.

Lähtökohdat mestaruutta ajatellen ovat selkeät. Se kumpi kuski sijoittuu kilpailussa paremmin, voittaa maailmanmestaruuden.

Mikäli kuskit päätyvät tasapisteisiin, voittaa Verstappen mestaruuden. Hollantilainen on voittanut tällä kaudella yhdeksän kilpailua, kun Hamiltonin tilillä on kahdeksan kisavoittoa.

Jos molemmat päätyisivät tasapisteisiin, olisi se F1-historiaa. Koskaan aiemmin ei maailmanmestaruudesta taistelevat kuskit ole päätyneet tasapisteisiin kauden päätteeksi.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1974, kun kaksi kärkikuskia lähtee viimeiseen osakilpailuun tasapisteissä. Tuolloin maailmanmestaruudesta taistelivat Emerson Fittipaldi sekä Clay Regazzoni. Silloin Fittipaldi kuittasi mestaruuden itselleen.

Valmistajien MM-tittelin kohtalo on niin ikään vielä avoin. Mercedes kuitenkin pitää selvää etumatkaa, sillä eroa Red Bulliin on 28 pistettä.

Valmistajien MM-sarjassa on jaossa vielä 44 pistettä, joten Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen olisi saavutettava vähintään 17 pistettä MM-tittelin varmistamiseksi olettaen, että Red Bullin kaksikko nappaa maksimipisteet Abu Dhabista.

Jos valmistajien MM-taistelussa tallit päätyvät tasapisteisiin, juhlisi Red Bull mestaruutta. Se on voittanut tällä kaudella 10 kilpailua, kun Mercedes on voittanut yhdeksän.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48