Tämän F1-mestaruuden menettämistä ei jäädä Red Bullilla murehtimaan - arvovalta painaa vaakakupissa jättisummaa enemmän

6.12.2021 - 20:39:00


Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton ratkaisevat F1-sarjan kuljettajien maailmanmestaruuden kohtalon ensi sunnuntaina Abu Dhabissa ajettavassa kauden päätöskisassa. Sarjan toinen mestaruus on sen sijaan jo käytännössä taputeltu.

Kyse on valmistajien mestaruudesta. Mercedes on viemässä sen jo kahdeksatta kertaa putkeen.

Valmistajien tittelin ratkaisu nähtiin dramaattisessa Saudi-Arabian kisassa, kun Verstappenin tallikaveri Sergio Perez joutui keskeyttämään. Mercedes johtaa valmistajien sarjaa Red Bulliin nähden pistein 587,5-559,5 Abu Dhabiin tultaessa. Eroa on siis 28 pistettä.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner myöntää Motorsport-Totalille, että he ovat menettäneet mahdollisuutensa valmistajien titteliin. Se on massiivisuudestaan huolimatta kuitenkin Hornerille tällä hetkellä yksi pienimmistä huolenaiheista.

- Vaikka valmistajien mestaruus tuo rahaa, niin kuljettajan titteli tuo arvovaltaa. Sen mestaruuden kaikki muistavat, Horner tähdentää.

- Valmistajien mestaruus on taloudellisesti erittäin tärkeää, mutta arvostuksen ja urheilullisen näkökulman kannalta kyse on nimenomaan kuljettajien mestaruudesta. Se on tärkeintä, Horner jatkaa painokkaasti.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 

Mäkihyppy: paras suomalainen 40:s

23.01.2022 19:10:48