Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Kimi Räikkönen menetti jo hallussa olleen MM-pisteen - törmäyksestä Alonson kanssa aiheutui yksi ongelma

25.10.2021 - 6:30:00


Kimi Räikkönen joutui pettymään Formula ykkösten USA:n GP:ssä sunnuntaina. Jo hallussa ollut MM-piste vaihtui 13. sijaan.

Räikkösen kilpailuun mahtui pieni kolarointi Fernando Alonson kanssa ja spinnaus muuta kierros ennen ruutulippua.

- Auto tuntui hyvältä varsinkin kilpailun ensimmäisessä osiossa ja pystyimme taistelemaan itsemme kärkikymmenikköön. Valitettavasti osuimme yhteen Alonson kanssa toisen stintin alussa ja auton pohja vaurioitui hieman. Se ei vaikuttanut auton tasapainoon, mutta sen jälkeen tuntui, että renkaamme kuluivat paljon nopeammin, Räikkönen kertoi Alfa Romeon verkkosivuilla.

Räikkönen on kerännyt kauden aikana kuusi MM-pistettä. Ne ovat tulleet kahdesta 10. sijasta ja yhdestä kahdeksannesta sijasta.

- Kisan loppua kohden takarenkaissa ei ollut juurikaan pitoa jäljellä, kun yritin painaa pysyäkseni Sebastianin (Vettel) edellä. On sääli, että emme saaneet pisteitä tänään. Me tunnumme aina olevan niillä nurkilla, mutta tällä kertaa ei onnistunut, Räikkönen manaili.

Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi sijoittui USA:n GP:ssä 11:nneksi.

- Tiimi olisi ansainnut ainakin yhden pisteen hyvän kilpailun päätteeksi. Oli tietenkin pettymys, että se karkasi käsistämme niin lähellä ruutulippua. Tämä on kuitenkin erittäin rohkaisevaa vaikka loppujen lopuksi siitä ei jäänyt mitään näytettävää. Olemme olleet mukana tässä pistetaistelussa viimeisten muutaman kilpailun aikana eikä ole mitään syytä ajatella, ettemmekö olisi siinä myös loppukauden kisoissa. Toivottavasti pystymme muuttamaan näistä tilaisuuksista jotkut pisteiksi, sillä vauhdin puolesta kykenemme hyviin suorituksiin, Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur näki.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!