Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Tämä mullistava sääntöuudistus saisi nelinkertaisen F1-mestarin ottamaan hatkat sarjasta: ”Vihaan sitä - pahin asia, jonka voi tehdä”

19.09.2021 - 15:56:00


Formula ykkösten nelinkertainen maailmanmestari ja nykyään Alpine-tallin neuvonantajana toimiva Alain Prost, 66, vakuuttaa, että hän lähtee välittömästi sarjasta, jos sinne kaavailtu mullistava sääntömuutos toteutuu. Kyseessä on mahdollinen käänteinen lähtöjärjestys sprinttikisoihin.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on jo ehtinyt liputtaa uudistuksen puolesta. Vuosina 1985, 1986, 1989 ja 1993 mestaruudet saavuttanut Prost tyrmää sen kuitenkin täysin.

- Minusta on hyvä, että Formula 1 yrittää joitain uusia asioita, mutta sinun on ymmärrettävä, miksi halua tehdä näitä. Sinun on kysyttävä itseltäsi miksi.

- Formula 1:n on pysyttävä perinteisenä. Paras auto ja paras kuljettaja voittajat, koska he ovat parhaita. Se on koko Formula 1:n idea, Prost jatkaa painokkaasti Paddock-postcastissa.

Prost vakuuttaa, että häntä ei tosiaankaan enää F1-varikoilla nähdä, mikäli mullistava muutos tosiaankin toteutuu.

- Vihaan ideaa käänteisestä lähtöjärjestyksestä. Vihaan sitä. Jos he ottavat käyttöön käänteisen lähtöjärjestyksen Formula 1:ssä, niin jätän tämän urheilun. Mielestäni se on pahin asia, jonka voi tehdä Formula 1:lle, Prost jyrähtää.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!