Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Michael Schumacher-dokumentti tarjosi kattavan katsauksen uraan, mutta teki vain hyvin vähän todellisia paljastuksia

17.09.2021 - 16:30:00


Netflixin F1-legenda Michael Schumacherista tehty dokumentti avaa miehen uraa mainiosti, mutta todella suuret paljastukset jäivät uupumaan.

Schumacher-dokumentti julkaistiin tällä viikolla suoratoistopalvelu Netflixissä. Dokumentti käsittelee Schumacherin uraa ihan uran alusta alkaen tähän päivään saakka.

Dokumentin lyhyt loppuosa käsittelee Ranskan Meribelissä sattunutta onnettomuutta. Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa joulukuun lopussa 2013 ja on hävinnyt tämän jälkeen julkisuudesta.

Schumacherin tämänhetkisestä terveydentilasta tiedetään todella vähän, eikä dokumenttikaan sitä sen paremmin avannut. Mutta ei ollut tarkoituskaan.

- Michael suojeli aikanaan meitä (julkisuudelta) ja nyt on meidän vuoro suojella Michaelia, vaimo Corinna kertoo dokumentissa.

Dokumentissa käsitellään myös vuonna 1999 Silverstonessa sattunutta onnettomuutta. Schumacher ajoi kilpailussa rajusti rengasvalliin ja katkaisi jalkansa. Dokumentti kertoo kuitenkin, että myös silloin todella vakava loukkaantuminen, jopa kuolema oli lähellä.

- Tunsin kuinka sydämeni lyönnit hidastuivat ja muistan ajatelleeni, että tältä se varmaan tuntuu, kun on siirtymässä toiselle puolelle, Schumacher itse kertoo dokumentissa.

Silverstonen onnettomuuden myötä Schumacher putosi mestaruustaistosta ja Mika Häkkinen nappasi toisen peräkkäisen mestaruutensa.

Häkkisen ja Schumacherin taistelua seurataan dokumentissa tarkasti ja myös Mika itse on dokumentissa äänessä.

Häkkinen ja Schumacher kohtasivat jo karting-kisoissa ennen kuin kumpikaan tiesi edes olevansa tulevaisuudessa F1-kuljettaja.

- Muistan ajatelleeni, että tuo kaveri on todella taitava. Monilla muilla yksi kierros saattoi mennä hyvin, mutta seuraava huonommin. Mutta Michael ajoi jokaisen kierroksen johdonmukaisesti, Häkkinen muistelee.

Teksti Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!