Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Kova päätös: F1-talli uhraa kauden 2021 - "Kyllä, on olemassa riski, että päädymme pohjille"

1.03.2021 - 19:49:00


F1-talli Haas on tehnyt kovan päätöksen jo ennen kauden 2021 käynnistymistä. Tämä kauden autoon ei ole luvassa enää pienintäkään aeropäivitystä ja kaikki panostus tähdätään vuoden 2022 auton kehitystyöhön.

Tallipäällikkö Günther Steiner hyväksyy sen, että Ferrarin voimanlähteillä kilpailevalla Haasilla painetaan jo puhtaasti töitä kauden 2021 kustannuksella. Ja myös sen, että menestystä ei ole nykyisillä eväillä luvassa.

- Kyllä, on olemassa riski, että päädymme pohjille kaudella 2021, mutta voimme elää sen kanssa. Katsomme asioita pitemmällä aikavälillä. Jos katsot asioita vain lyhyellä aikavälillä, jäät jälkeen kauden 2022 osalta, etkä pysty kuromaan eroa kiinni. Aerodynamiikkaa koskevien rajoitusten ja budjettikaton takia on parasta käyttää aikaa niihin (2022) sääntöihin niin paljon kuin mahdollista, Steiner linjaa Motorsportille.

Haas-talli pisti kuljettajakaksikkonsa uusiksi kauden 2021 jälkeen. Pitkään yhdysvaltalaistallia palvelleet Kevin Magnussen ja Romain Grosjean saivat lähteä. Tilalle tuli kaksi F1-tulokasta, eli Mick Schumacher ja Nikita Mazepin. Schumacher kilpailee Ferrarin mandaatilla. Mazpelin on puolestaan puhtaasti maksukuljetteja.

- Minulle olisi menestys, jos pystymme valmistamaan kuljettajamme tulevaisuutta varten siten, että meillä ei olisi vuonna 2022 enää ongelmia. He oppivat tästä ja se on myös hyvä mahdollisuus heille, koska odotukset huonolla autolla ovat pienemmät kuin hyvällä, Steiner muotoilee.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!