Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Suomalaiselle formulalupaukselle sopimus F1-tallipomon perustaman tiimin kanssa

23.02.2021 - 10:25:00


Suomalaislupaus William Alatalo, 18, jatkaa nousujohteista uraansa Formula Regional European Championship -sarjassa Christian Hornerin perustamassa Arden Motorsport -tallissa.

Alatalo ajoi viime kaudella Formula Renault Eurocup -sarjassa sijoittuen loppupisteissä kahdeksanneksi.

Tulos ei ollut tavoitteiden mukainen, mutta hyvät otteet radalla antoivat hyvän pohjan sopimusneuvotteluille. Tiimiksi valikoitui brittiläinen Arden Motorsport, jonka on vuonna 1997 perustanut siis Red Bullin nykyinen F1-tallipäällikkö Christian Horner.

- Arden Motorsportilla oli todella hyviä tuloksia viime kaudella Formula Renault Eurocup -sarjassa. He paransivat tuloksia loppukautta kohden, ja tiimin panostus kuljettajiin näytti lupaavalta. Ardenilla on myös todella pitkä ja menestyksekäs historia monista formula sarjoista. Tiimillä on todella paljon ammattitaitoista tietotaitoa ja selkeät tavoitteet tulevaisuudelle, Alatalo kertoo tiedotteessaan.

Formula Regional European Championship -sarja on uusi ja se syntyi kun Formula Renault Eurocup- ja FIA Formula F3 Regional -sarjat yhdistyivät.

- Sarja oli järkevin valinta tähän tilanteeseen. Budjetti ei riittänyt FIA F3 -sarjaan, joten Formula Regional European Championship oli paras vaihtoehto sen jälkeen. Sarjan kisakalenteri ja tiimit ovat myös todella mielenkiintoisia. Kalusto pysyy samana, ainoastaan rengasvalmistaja muuttuu Pirelliin. Se on toki todella iso muutos, koska renkaat ovat noin 1,5 sekuntia nopeammat. Tulee olemaan todella erilaista ajaa Pirellin renkailla ensi kaudella, mutta niiden oppimiseen on monta testipäivää aikaa.

Sarjasta on odotettavissa kova, sillä tiimejä odotetaan tulevan mukaan noin 11-13, mikä tarkoittaa noin 30 kuljettajaa. Sarjan osakilpailuja tullaan ajamaan myös Formula 1-viikonloppujen yhteydessä, mm. Monacossa.

- Varmasti tulee olemaan hieno kokemus ajaa Monacossa Formula 1 -sarjan kanssa samaan aikaan. Katuradalla ajaminen tulee olemaan myös todella erilaista, joten odotan sitä innolla. Formula 1 sarjan kanssa järjestettävät kilpailut ovat aina spesiaaleja, ja viikonlopun aikana on paljon tapahtumaa.

Vaikka sopimusneuvottelut ottivat oman aikansa viime kauden päätyttyä, Alatalo on harjoitellut määrätietoisesti koko talvikauden ajan.

- Viimeiset kuukaudet olen harjoitellut Kuortaneen Urheiluopistolla ja Seinäjoella CFA:n simulaattorilla. Jokapäiväistä fyysistä ja psyykkistä treeniä on Kuortaneella ollut. Ajamista on tullut CFA:n simulaattorissa todella paljon ja siitä on talven mittaan ollut todella paljon hyötyä. Uusia ratoja ei minulle juuri tule, mutta vanhojen kisojen analyysiä on talven aikana ollut, että ei tulisi kahta kertaa samoja virheitä. Talven aikana olen yrittänyt omia heikkoja kohtia tehdä vahvemmaksi, niin fyysisesti kuin mentaalisesti, jotta kisoissa olisin aina valmiina taistelemaan podiumsijoista.

Arden Motorsportin tiimipäällikkö, Garry Horner, on tyytyväinen saatuaan suomalaisen tiimiinsä.

- Olen todella tyytyväinen kun saimme Williamin tiimiimme. Hän on osoittanut olevansa todella nopea radalla ja odotan kovasti tulevaa kautta ja olen varma, että saavutamme hyviä tuloksia, Horner kertoo.

Alatalon kausi alkaa huhtikuun lopulla belgian Span radalla. Tavoitteet ovat korkealla, jotta ura formuloissa jatkuisi myös tulevaisuudessa.

- Joka kisaviikonlopun tavoite on päästä podiumille. Sarjassa tavoitteena on sijoittua 3 parhaan joukkoon. Pitkä kausi on luvassa ja uuden tiimin kanssa pitää tehdä paljon töitä, että tavoitteet saavutetaan, Alatalo päättää.

Lähde: Tiedote. Kuva: Pihla Liukkonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!