Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tämä kuljettaja on F1-kauden suurin häviäjä

21.9.2020 - 16:15:11


Ensi viikonloppuna Venäjän GP:llä jatkuvasta F1-kaudesta on takana yhdeksän osakilpailua. Kenellekään ei tule yllätyksenä se, mikä talli on suurin häviäjä, kun tilannetta verrataan vuoden takaiseen.

Ferrari ajaa umpisurkeaa kautta, mikä kuvastuu tietenkin karulla tavalla myös pisteissä.

Kauden toistaiseksi ylivoimaisesti suurin häviäjä on Ferrarin Sebastian Vettel. Hän saavutti kaudella 2019 yhdeksästä ensimmäisestä osakilpailusta peräti 106 MM-pistettä enemmän.

Tallikaveri Charles Leclercin tilanne ei ole sekään häävi: miinusta 56 pisteen verran viime kauden vastaavaan ajankohtaan nähden.

Ferrari-kaksikon jälkeen tässä tilastossa tulevat suomalaiskuljettajat, eli Mercedeksen Valtteri Bottas ja tämän kauden pistetilinsä viimeksi Mugellossa korkannut Kimi Räikkönen. Bottas on jäänyt yhdeksän GP:n jälkeen viime kauden saldostaan 31 ja Räikkönen 19 pistettä.

Kaksi viimeisintä kisaa Monzassa ja Mugellossa keskeyttämään joutuneen Red Bull-tallin Max Verstappenin vastaava lukema on 16.

Suurin voittaja pisteiden valossa on puolestaan Verstappenin tallikaveri Alex Albon - kaikesta häneen kohdistuneesta kritiikistä huolimatta.

Albon on takonut 57 MM-pistettä enemmän verrattuna viime kauden vastaavaan ajankohtaan. Albonin osalta pitää tietenkin huomioida se, että hän ajoi kauden 2019 alun sisartalli Toro Rosson riveissä, ennen kuin hänet nostettiin sarjan kesätauolla Verstappenin rinnalle Red Bullille.

Racing Point-tallin Lance Stroll (51) tulee ”voittajien listalla” toisena, McLarenin Lando Norris (43) kolmantena ja Renault’n Daniel Ricciardo (37) neljäntenä.

Lähde: Speedweek


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

La Ligassa vaihtui kärkijoukkue

25.10.2020 23:50:12